Sevgi Atalay: Tapu konusunda olumsuz bir karar söz konusu değil!

Sevgi Atalay: Tapu konusunda olumsuz bir karar söz konusu değil!
Sarıyer’in İmar Islah Planları ile ilgili İBB Meclisi’nde AK Parti döneminde alınan kararın, CHP döneminde alınmış gibi yansıtılarak kamuoyunu yanlış bilgilendiren iddialara yönelik açıklama Sevgi Atalay'dan geldi.

SEVGİ ATALAY O YALAN HABERLE İLGİLİ KONUŞTU:
 “OLUMSUZ BİR KARAR SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sarıyer’in İmar Islah Planları ile ilgili İBB Meclisi’nde AK Parti döneminde alınan kararın CHP döneminde alınmış gibi yansıtılarak kamuoyunu yanlış bilgilendiren haber hakkında açıklama yapan Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, “Yeni dönemde alınmış böyle bir karar yok. Tamamen yanlış bir bilgi. İBB çözüm için yeni bir süreç başlattı” diyerek konuyu açıklığa kavuşturdu.

Son günlerde basında yer alan ‘Sarıyer’e Tapu Şoku’ başlıklı haberler hakkında açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, eski meclis kararlarının, yeni İBB yönetimince alınmış kararlar gibi haber yapıldığını söyleyerek, “Olumsuz kararları teyit eden bir yorum ya da herhangi yeni bir karar söz konusu değil” dedi.

Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, son günlerde‘Sarıyer’e Tapu Şoku’ başlığıyla bazı medya kuruluşlarında yayınlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından göreve getirilen İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Aygün'ün Sarıyer Belediyesi'ne, Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme alanlarında kalan bölgelerde Islah İmar Planları’nın yapılmasının yasal olmadığına dair gönderdiği yazıyla alakalı çıkan haberleri açıklığa kavuşturdu. Haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Atalay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) gelen ve habere konu edilen İmar ve Şehircilik Daire Başkanı imzalı bu yazı eski İBB Meclisince alınan ve ıslah planlarını reddeden İBB Meclis kararlarının resmi olarak bildirilmesinden ibaret rutin bir işlem” dedi.

RUTİN BİR İŞLEM

Haberlerde, eski meclis kararlarının yeni yönetimce alınmış gibi gösterildiğini söyleyen Atalay şöyle konuştu: “Bu haber doğru bir haber değildir. Eski İBB yönetimi ve eski İBB Meclisi 9 mahallenin ıslah imar planını onaylamayarak iade etmişti. İBB'den gelen ve habere konu edilen İmar ve Şehircilik Daire Başkanı imzalı bu yazı eski İBB Meclisince alınan ve ıslah planlarını reddeden İBB Meclis kararlarının resmi olarak bildirilmesinden ibaret rutin bir işlem. Eski meclis kararları, yeni İBB yönetimince alınmış kararlar gibi haber yapılmış.

ESKİ YÖNETİMİN KARARINI YENİ YÖNETİM BİLDİRDİ

Burada biraz mevzuat bilmek gerekiyor. Bir konu meclise geldiği zaman ya onaylanır ya da reddedilir. Tekrar görüşülmek üzere, tekrar geri gelsin diye gönderilmez, gönderilemez. Başlattığımız süreç, İBB Meclisi’nin ret kararı vermesiyle kapanmıştır. Oluşmuş kararın üstüne süreci yeniden başlatmadığınız sürece kimse tekrar karar alamaz. Eski İBB Meclisince alınan ve eski İBB yönetimince bildirilmesi gereken yazı aylarca bekletilerek yeni bildirilmiş oldu. Eski yönetim bildirmediği için yeni yönetim bildirmiş oldu.

YENİ BİR KARAR SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu resmi bildirim, yeni bir durum gibi haber yapıldı. Yeni İBB yönetimi de eski yönetimle aynı kanıdaymış gibi çıkarım yapılmış. Haberin yanlışlığı burada zaten. Olumsuz kararları teyit eden bir yorum ya da herhangi yeni bir karar söz konusu değil. Yeni İBB yönetimi tapu sorununun çözümü için çalışmalara göreve gelir gelmez başladı. Yapılan çalışmalara, toplantılara katılanlar süreci biliyor. Tapu sorununun halkın lehine çözümü için daha öncede belirttiğim gibi 3 teknik toplantı yapıldı ve yol haritası çizildi. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Başkanımız Şükrü Genç görüşme yaptı ve Ekrem İmamoğlu, kadrolara talimatı verdi. Talimat sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediyesi teknik heyeti, İBB'nin daire başkanları, müdürleri ve mahalle temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Yol haritası çıktı.

İBB, TAPU SÜRECİNİ YENİDEN BAŞLATTI

Vatandaşlarımız dilekçelerini İBB'ye vermeye başladılar. Olumsuz İBB Meclis kararı nedeniyle kapanan sürecin yeniden başlatılabilmesi için ilk olarak hukuki mütalaanın yeniden gözden geçilmesi gerekiyor. Bu aşamadan sonra konu tekrar meclise sunulabilir hale gelecek, yeni İBB Meclisine gelecek. Yetkili kurum olarak İBB, tapu sürecini yeniden başlattı. Kararların olumlu çıkması ve Bakanlıkça da onaylanması halinde ve şuanda konuşulmaya başlanan Boğaziçi Kanunu değişikliği yapılarak bir engel oluşturulmaması halinde yapacağımız bu çalışmalara istinaden hak sahipleri hakkını alacaklar. Süreç çok açık ve net yürütülüyor. Vatandaşımızın bizim ağzımızdan duymadığı sürece bu tür haberlere itibar etmemesini rica ediyoruz.”

Bu haber toplam 5820 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT