Sevgi Atalay: Mülkiyet sorunu çözülmeden dönüşüm olmaz

Sevgi Atalay: Mülkiyet sorunu çözülmeden dönüşüm olmaz
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay katıldığı televizyon programında kentsel dönüşümü anlattı. 

Kanal Ekonomi’de “Yeşil Ekonomi” programına konuk olan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, kentsel dönüşümü anlattı. Atalay, “Mülkiyet sorunu çözülmeden merkezlerde dönüşümü sağlayamazsınız” dedi. 

Kentsel dönüşümün kent merkezlerine dönmesi gerektiğini belirten Atalay, “Son 50 yılın inşaat sektöründeki gelişmeyi devam ettirecekse bu ülke, ekonomide inşaat alanında yürüyecekse umudumuz var oda merkezler. Çünkü merkezlerde yapı stoku eski ve yenilenmeye ihtiyaç var. Merkezlerdeki yenilenmeyi sağlayamazsanız kenti geliştiremezsiniz. Çünkü çeperlerdeki üretim artık bitti. Marka projeler çeperlerde üretildi ve son noktaya geldi. Bu marka projelere kimse yönelemiyor” dedi.  

Kentsel dönüşümde umudun şehir merkezleri olduğunu belirten Atalay, “Merkezlerde deprem sorunu devam ediyor. Yıpranmış stokumuz devam ediyor. Hala vatandaşın sağlıklı bir şekilde oturacağı bir konut yok. Ama merkezlere inmek için de öncelikle buradaki sorunları çözmek lazım. Mülkiyet sorunu, imar planı sorunu, alt yapı sorunlarını devlet eliyle çözmeden merkezlerdeki dönüşümleri sağlayamazsınız” dedi.

Sarıyer’deki binaların % 10’u mühendislik hizmeti almış

Özellikle Sarıyer’le ilgili önemli tespitlerde bulunan Atalay, “Sarıyer’de mesela 350 bin nüfusumuzun 250 bini merkezde ve gecekondu alanlarında yaşıyor. Büyük bir bölümü kamu mülkleri üzerinde yaşıyor. Sarıyer’de mühendislik hizmeti almamış bina sayısı oranı %90. 56 bin yapının sadece 6 bini mühendislik hizmeti almış imarlı ve ruhsatlı binadır” dedi.

İnşaat sektöründe önümüzdeki son 50 yılın projeleri merkezlerdir diyen Atalay, “Kentsel dönüşüm yasasını ve yönetmelikleri buna göre revize etmemiz gerekiyor. Mülkiyet açısından herkesi ikna edecek, bütün süreciyle açık açık tariflenecek şeffaf bir çözüm olması lazım” dedi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 7819 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT