Şentop: "Listeler faks ile verilemez"

Şentop: "Listeler faks ile verilemez"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’tan Sarıyer açıklaması...

AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şentop, "CHP Genel Merkezi'nden faks çekilerek, aday listesinin verilmesi hukuken mümkün değil, YSK kararına aykırı" dedi.  

AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP'nin aday listelerini Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na Genel Merkez tarafından faksla gönderilmesinin hukuken mümkün olmadığını, YSK kararına aykırılık taşıdığını belirterek, "Bu faksı kim çekmiş, Genel Merkez'den biri. Uzman, sekreter de çekmiş olabilir. Partinin iradesini yansıttığını nereden bileceğiz?" dedi. 
 
Şentop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'lilerin, Sarıyer'de İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nı ablukaya aldığı, psikolojik baskı oluşturduğuna yönelik kendisine bilgiler geldiğini söyledi. 
 
Partilerin, aday listelerini kimler tarafından, nereye ve hangi süre içinde verileceği konusunda YSK'nın, 12 Ocak 2014 tarihli 2014/43 sayılı kararına işaret eden Şentop, bu kararın 7 sayfadan oluştuğunu belirtti.
 
Şentop, bu karara göre, siyasi parti ilçe başkanlıklarının aday listelerini, ilçe seçim kurullarına partinin ilçe başkanlıklarınca verileceğini anımsatarak, ancak Genel Merkez'in de verebileceğini vurguladı. Şentop, ilçe başkanlıklarının yetkisinin kaldırılması halinde Genel Merkez'in verebileceğini, ancak burada böyle bir durumun da söz konusu olmadığını ifade etti.
 
Şentop, YSK kararına göre listelerin, alındı belgesi karşılığında, elektronik ortamda, CD, DVD ve fiziki ortamda üç nüsha halinde kağıt olarak teslim edildiğini belirtti.
 

"Bu usulü biz uydurmuyoruz" 

Doğrudan götürmeden, faksla listelerin verilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP Sarıyer ilçe teşkilatı faks çekseydi yine olmazdı. Listelerin faksla verilmesi mümkün değil. O zaman faksın başına oturalım, bütün ilçelerin hepsini fakslayalım, gayet basit. Bir yetki belgesi ile gidiliyor, CD, DVD ile parti tarafından imzalanmış, mühürlenmiş listeyi veriyorsun, karşılığında alındı belgesi veriliyor. Bu usulü biz uydurmuyoruz. YSK'nın belirlediği bir usul. CHP Genel Merkezi'nden faks çekilerek, aday listesinin verilmesi hukuken mümkün değil, YSK kararına aykırı. Bu usulüne uygun verilmemiş oluyor. YSK kararına göre, her sayfada partinin mührü bulunacak. CHP'ye istisna mı konulacak? Faks çekecek, 'yetki belgem var, aslı gibidir' yazıyor. Olmaz böyle saçmalık. Buna uygun vermediysen süresi içinde vermemişsin demek.  Bu faksı kim çekmiş, Genel Merkez'den biri. Uzman, sekreter de çekmiş olabilir. Partinin iradesini yansıttığını nereden bileceğiz? Usulüne göre sayfaların imzalanması ve parti mührü taşıması lazım. Biri faks çekecek, ondan sonra Seçim Kurulu kabul edecek, tamamen YSK kararına aykırı."
 
Şentop, CHP'nin Seçim Kurulu üzerinde psikolojik baskı oluşturmaya çalıştığını, kamuoyuna yanlış beyanat verdiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 6594 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum