Selami Uzun'un ekibi CHP'liler ile ittifak yaptı!

Selami Uzun'un ekibi CHP'liler ile ittifak yaptı!
AK Parti Aday Adayı Selami Uzun'un seçim çalışmalarını koordine eden hemşehrisi ve eski ilçe yöneticisinin, AK Partili diğer aday adaylarını yıpratmak için CHP'liler ile ittifak yaptığı iddiası partide büyük rahatsızlık yarattı.
Seçime kısa süre kala AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Selami Uzun’un seçim çalışmalarını yürüten hemşehrisi ve eski ilçe yöneticisinin CHP’lilerle birlikte hareket edip yine CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’in finanse ettiği yandaş medya üzerinden AK Partili aday adaylarını ve ilçe başkanını hedef alması partililerin tepkisini çekti.
 
Uzun’un ekibi CHP’lilerle ittifak yaptı 
Selami Uzun ile birlikte hareket eden ekibin diğer aday adaylarını yıpratmak için CHP’lilerle Büyükdere’de buluşup, birlikte hareket ettiklerinin iddiasını değerlendiren partililer, “Yıllardır AK Parti için Sarıyer’de emek veren teşkilat var. Aday adayları arasında demokratik bir yarış var. Ancak bazı art niyetli kişiler bu demokratik yarışı kavga ortamına sürüklemenin peşindeler. Özellikle bu partide iki dönem milletvekilliği yapmış bir kişinin ekibinde çalışanların partiye bu şekilde zarar vermesini anlayamıyoruz. Selami beyin ekibini çekip uyarması gerekiyor. Aday olacak diye bir diğer partili arkadaşına karşı CHP ile ittifak yapması doğru değil. Biz yıllarca çalıştık emek verdik. Selami Uzun’un ekibinin bu şekilde davranması emeklerimize ihanettir. Kişisel menfaatleri için partiye zarar veriyorlar” diye konuştular. 

selamiuzunic1.jpg

Gitsin Sivas’tan aday olsun!
Selami Uzun’a yakın kişilerin Sivas milliyetçiliği yapıp partiyi ayrıştırmaya çalıştığını söyleyen AK Partili kaynaklar, “Burada Sivaslı çok diye buradan aday olunmaz. O zaman gitsin Sivas’tan aday olsun en çok Sivaslı orada var. Burada “Sarıyerlilik ruhuyla” herkesi kucaklayacak bir adaya ihtiyaç var. Dışarıdan gelip Sarıyer’de ayrıştırma yapacak hiçbir adayın şansı olmaz. Bu insanlar böyle davranırsa 2009’un kaderini yaşarız” diye konuştular.

AK Partili herkes Başbakan’ın dava arkadaşıdır 
Selami Uzun’un adaylık yolunda avantaj sağlamak için “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşı” diye lanse edilmesine de tepkili olan teşkilat üyeleri, “Bu partiye emek veren, tozunu yutan herkes başbakanımızın dava arkadaşıdır. Herkes bu dava uğruna canla başla çalışıyor. Bu lafı kullanmak bile diğer AK Partili arkadaşlarımıza bir hakarettir” diye konuştular. 

Temayülde Selami Uzun’a destek çıkmadı!
Selami Uzun AK Parti’nin yaptığı temayül yoklamalarında da teşkilatın desteğini alamadı. Alınan bilgilere göre temayül alınan oylara göre sıralama şöyle: Hüseyin Özdemir, Sedat Özsoy, Nurettin Çelik, Şems Çakıroğlu, Salih Güzel ilk 5’te yer alan isimler. Selami Uzun’un ilk 5’e girememesi de teşkilatın Sarıyer’de seçimi riske atmak istemediğini gösteriyor.
 
CHP’liler Selami Uzun’un aday olmasını istiyor
Öte yandan Sedat Özsoy, Şems Çakıroğlu ve Nurettin Çelik gibi aday adaylarını büyük bir risk olarak gören CHP’lilere göre ise en kolay aday Selami Uzun... CHP’liler kutlama yapmak için nefeslerini tutmuş Selami Uzun’un adaylığının açıklanmasını bekliyor.

Bu haber toplam 15974 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
10 Yorum