Selami Uzun: 'Sarıyer Türkiye’nin özetidir'

Selami Uzun: 'Sarıyer Türkiye’nin özetidir'
AK Parti’li Selami Uzun Belediye Başkan Aday Adaylığını davullu zurnalı açıkladı.
AK Parti Sivas Eski Milletvekili Selami Uzun, büyük bir kalabalıkla AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na gelerek,  Sarıyer Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.
 
Sarıyer Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklamaya gelen Selami Uzun AK Parti ilçe binasının önünde davul ve zurna ile karşılandı. Alkışlar arasında salona giren Uzun, aday adaylığı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uzun’a Sivalı hemşerilerden de yoğun destek vardı. 

selamiuzun7.jpg

Özdemir başarılar diledi
İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Uzun’un dosyasını teslim alırken yaptığı konuşmada AK Parti’nin büyük bir parti olduğunu ve 8 milyonluk üyesiyle dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Başkan Özdemir, diğer aday adaylarında olduğu gibi Selami Uzun’a da başarılar diledi.

selamiuzun5.jpg
 
Uzun; Sarıyer’in sorunlarına net ve açık olacağım
Açıklamalarını kâğıttan okuyarak yapan Uzun, öncelikle kendisini tanıttıktan sonra siyasete bakış açısını ve Sarıyer ile ilgili düşüncelerini anlattı. Sarıyer’e neden belediye başkanı olmak istediğini ifade eden Uzun, “Sarıyer’in üzerinde yükselecek değil, üzerinde Sarıyer’i yükseltecek bir isme ihtiyaç var. Sarıyer’in bir hizmet gönüllüsüne ihtiyacı var. Zorlu yolları, engelleri ve engebeleri kolaylıkla aşacak ‘uzun ince bir yolda gece gündüz yürüyecek’, Aşık Veysel’den aldığı feyzi Mevlana ve Yunus Emre ile harmanlayacak bir Anadolu evladına ihtiyacı var. Ben bu göreve talibim. Buradan ilan ediyorum; Sarıyer’in sorunlarına net ve açık olacağım. Kapalı kapılar ardında sorun çözmeye çalışmayacağım” dedi.

selamiuzun4.jpg

Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak
Konuşması sırasında yerinde kentsel dönüşüm konusundaki düşüncelerini de ifade den Selami Uzun şunları söyledi: “Mülkiyet konusunda her şey yasal zeminler dahilinde, vatandaş nasıl istiyorsa, nasıl memnun olacaksa, öyle olacak. ‘Böyle kalsın’ diyorsa, böyle kalacak, tapu istiyorsa tapu olacak, kentsel dönüşüm istiyorsa kentsel dönüşüm olacak. Kimse endişelenmesin; Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak, Sarıyerliyi hiçbir yere göndermeyeceğiz. Çünkü burası sizin yuvanız, nasıl mahalle sizinse karar da sizin olacak.” 

selamiuzun1.jpg

Sarıyer Türkiye’nin özetidir 
Selami Uzun Sarıyer’le ilgili düşüncelerini ifade ederken de şöyle konuştu: “Bana göre Sarıyer Türkiye’dir, Sarıyer İstanbul’dur. Sarıyer, İstanbul’un sadece boğazı değil, yüreğidir. İstanbul’a giden yol Sarıyer’den geçer. Sarıyerli olmadan İstanbullu olunmaz. İstanbul nasıl ki bir Türkiye özeti ise, Sarıyer de bir Türkiye özetidir. Ancak ne yazık ki, Sarıyer aynı zamanda, doğayla iç içe doğa tahribatının olduğu en güzel binalar ile imarsızlığın yan yana olduğu bir ilçedir. En zengin ile en yoksulun buluştuğu ortak bir platformdur. Kuşkusuz sorunlarımız da var. Ama hepsi bir yana Sarıyer’in ya da İstanbul’un, ya da Türkiye’nin korku ve tedirginlik veren senaryolara değil, sağduyulu önderlere, liderlere ihtiyacı var. Onlar halkın huzuruna çıktıklarında fark edilirler.”

selamiuzun3.jpg

selamiuzun2.jpg

Bu haber toplam 7900 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum