Sel felaketinden 9 kişiyi kurtardı

Sel felaketinden 9 kişiyi kurtardı
Rize’de yaşanan sel felaketinde, ailesine bayram ziyaretine giden Sarıyer Belediyesi personeli Salih Zeki Çukur 9 kişinin hayatını kurtardı

Rize genelinde devam eden sağanak yağışlar nedeniyle dereler taştı, şehir merkezinde birçok yol, bina ve iş yerinin giriş katını su bastı. O sırada Rize’nin Tunca Köyü’nde bulunan ailesine bayram ziyaretine giden Sarıyer Belediye personeli Salih Zeki Çukur ise meydana gelen selde 9 kişinin hayatını kurtardı.

Kurban bayramı için ailesini ziyarete gittiği Rize’de 9 kişinin hayatını kurtaran Salih Zeki Çukur, yoğun yağış sırasında duyduğu seslere tepkisiz kalmadı. 50 yıldır böyle büyük bir dere büyümesi görmediklerini ifade eden Çukur, selde mahsur kalan 4 aileyi kurtararak köylülerin evlerine yerleştirdi. 

Henüz Giresun Dereli’de yaşanan sel felaketinin yaraları sarılamazken Rize’de de felaket göz göre göre geldi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaşanan sel baskını ve heyelanın ardından Rize’ye giderek ilk önce Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’yi ardından da heyelandan etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Temel sorunları biliyoruz diyen Başkan Genç; “Acil ve kalıcı önlemler almak zorundayız. Bu işin siyaseti yok partisi yoktur" dedi.

TESPİT EDİLEN SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Bölgede ki tüm sorunların tespiti yapılmış. İyi bir çalışma yapmışsınız ancak bunları takip etmek ve bu tarz yapılanmanın önüne geçmek gerekiyor. Bu konuda mutlaka DSİ ile görüşülmesi gerekiyor. İyi bir çalışma ile bu tarz afetlerin önüne geçilebilir. Derelerin doldurulmasına ve önüne malzeme dökülmesine kesinlikle engel olmalıyız" dedi.

TEMEL SORUNU BİLİYORUZ

Başkan Genç ayrıca, "Bu felaketler bu coğrafyada hep var ve olacak. Ancak biz bunları en aza indirmeliyiz. Bu konuda halkımızı iyi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Aynı dili konuşuyoruz. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Bizim bu işi sizler kadar yaşamamız mümkün değil. Karadeniz’de yapılan her yol bahar geldiğinde yeniden yapılıyor. Dolayısıyla temel sorunları biliyoruz. Tespitini yapalım. Ne gerekiyorsa acil ve kalıcı şekilde olması için önlemler almak zorundayız. Bu işin siyaseti ve partisi yoktur" dedi.

Bu haber toplam 5496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT