Sel en fazla İstinye'yi vurdu

Sel en fazla İstinye'yi vurdu
Sarıyer’de selden en çok etkilenen mahalle İstinye oldu. İstinye Deresi’nin taşması sonucu kot farkından dolayı çevredeki ev ve işyerlerini su bastı. 

İstanbul’u etkisi altına alan sel felaketinin en çok etkilendiği ilçelerden biri de Sarıyer oldu. İstanbul'da bir günde son 32 yılın en yoğun yağışı görülürken metrekareye, Sarıyer'e 80 kg yağmur yağdı.  Yağmurun sele dönüşmesinin ardından birçok ilçede ve Sarıyer’de araçlar mahsur kaldı, evlerde ciddi hasarlar oluştu. Evleri, işyerlerini su bastı. Bazı binalarda ciddi hasarlar oluştu. Mağdur vatandaşların imdadına belediye ekipleri koştu.

sel-ic4.jpg

Çarpık kentleşmeyle buraya kadar

Sabah erken saatlerden itibaren vatandaşın yardımına koşan Sarıyer Belediyesi ekipleri ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçeyi baştan sona tarayarak hasar tespiti yaptı. Ekipler acil müdahale edilmesi gereken evlerde temizlik ve iyileştirme çalışmaları başlattı.

İnceleme sırasında konuşan Şükrü Genç, alt yapı ve çarpık kentleşme sorununa dikkat çekerek “İstinye Deresi’nin kotu yukarıda. Evlerin kanal çıkış kotları daha düşük. Aşırı yağış, dereyi basıyor. Çözümsüzlük orada. Biz diğer yerlerde ne yaptık? Yağmur su kanallarını bitirdik. Ara yollarda biriken su, ana yollara çok fazla inemedi. Sıkıntı oradan kaynaklanıyor. İstanbul’da en çok yağmur Beykoz ve Sarıyer’e düştü. Ana arterlerden kaynaklanan bir sıkıntı da var. İBB’deki arkadaşlarla defalarca konuştuk. Suyun kendiliğinden gideceği bir sistemin düşünülmesi lazım.  Bu iş mazgal koymakla olmuyor. Bu yağmur 80 kg. Belediye, Kaymakamlık birlikte çalışarak mağdur vatandaşın zararlarını en aza indirmek için çalışacağız. Sonuç olarak altyapıya yeterli önemin verilmemesinden kaynaklanan bir durum yaşıyoruz” diye konuştu.

sel-ic1.jpgsel-ic3.jpgsel-ic2.jpg

Bu haber toplam 9025 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT