SEDAT ÖZSOY İFTİRALARA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

SEDAT ÖZSOY İFTİRALARA SERT TEPKİ GÖSTERDİ
AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Özsoy, yaptığı basın açıklamasında, hakkında başlatılan karalama kampanyası ve iftiralara sert tepki gösterdi.
Yapılan kamuoyu yoklamalarında açık ara önde çıktığı için belli siyasi çevrelerce yandaş medya üzerinden hakkında karalama kampanyası başlatılan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Özsoy, yaptığı basın açıklamasında iftiralara sert tepki gösterdi. “Sarıyer halkına veremeyeceğim hiçbir hesabım yok” diyen Özsoy, yandaş medyanın yalanları tek tek belgeleriyle ortaya koydu. 

- İstinye Park’ta olarak bilinen yerde Doğuş Grubuna satılan 21 dönümlük yer, şirketin kendi arazisi içerisindeki yola terk yerlerdir. Burası 3065 Sayılı KDV Kanununun 17 maddesine göre satıldı. Rayiç bedeller üzerinde satılarak belediyeye ciddi kar sağladım.
 
- Şimdi satmaya çalıştıkları Kilyos’taki TURBAN tesislerini Sarıyer’e ben kazandırdım. O dönem yapılan açık ihale ile işletme hakkını bir firma aldı.  Firma daha sonra kirasını ödeyemediği için ihaleyi iptal edip firma hakkında yasal süreç başlattık. Dava devam ediyor. Ben tahsil edemedim madem diğer belediye başkanları neden tahsil edemedi. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Hukuki olarak yürüyen bir süreç var. 

- Koç Üniversitesi benim dönemimde yapılmadı. Bahçeköy Belde Belediye Başkanı Muzaffer Altınsoy döneminde yapıldı. 

sozsoy3-001.jpg

bas1-001.jpg
Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle Sarıyer’e damga vuran ve Sarıyer halkı arasında “Efsane Başkan” olarak anılan Sedat Özsoy, seçim öncesinde kendisini yıpratmak adına deyim yerindeyse “Çamur at izi kalsın” şeklinde çeşitli iftiraların atıldığını ve bunu Sarıyer halkının bilmesi gerektiğini belirtti. Özsoy, “Alnıma hiçbir leke sürmedim, bundan sonra da sürmem. Sarıyer halkına vermeyeceğim hiçbir hesabım yok. Bu tür ucuz siyaset yapanların sonu hüsrandır” dedi. 

bas2-001.jpg
İSTİNYE PARK’TAKİ KDV YALANI!
Sedat Özsoy, belediye ve CHP’nin yayın organı gibi çalışan yandaş medyanın yalanlarını da belgeleriyle tek tek ortaya çıkarttı. Özsoy açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Basın ahlaklı ve yön göstermesi gereken önemli bir kurumdur. Yerel basının mutlaka yönlendirici olması, yöneticilerin eksikliklerin görüp onları uyarması gereken kurumlardır. Bu doğruyu gösterir. Ama maalesef her seçim üzerine bu yanlışlıkları görüyoruz. Birileri bunları kullanmak yoluna gidiyor. Hak etmediğimiz suçlamalarla karşı karşıyayız. Biz 15 gün önce yasal haklarımızı kullanmak adına, suç duyurusunda bulunduk, onları ispata davet ettik” dedi. 
 
Yola terk edilen 21 dönümlük arazinin Doğuş Grubuna KDV’siz satılması gibi gerçekleri yansıtmayan iddialarla ilgili Özsoy şunlar söyledi: “Bugünkü Doğuş Grubu’na ait İstinye Park arazisinde çevresindeki parselleri de kendi arazisine katarak büyük bir yatırıma girişiyorlar. Daha önce bu arazilerin içerisinde tescillenmiş yollar var. Yollar devlete, belediyeye aittir. Biz belediye olarak yolların tespitini yaparak, bu tespit ile ilgili şirkete bildirimler yaptık. Şirket bizim parselin içinde kaldığından yollar da bize ait diyerek uzun süre itiraz ettiler. Biz de mahkeme konusunu gündeme getirdik, bilirkişilerle tespit ettirdik. 21 dönüm civarında bir arazinin Sarıyer Belediyesi’ne ait olduğunu tescil ettirdik. 

sozsoy2-001.jpg
 
bas3.jpg
Yasal olarak bu araziyi satın alma hakları vardı onlar da müracaat ettiler, mahkeme bir metrekare fiyatı belirledi. Tabii belediye başkanının bu rakamda belli bir oranda artış yapma yetkisi var. Ben de bu artışı en üst kademede tutarak rakamı tescil ettirdik. O dönemde bizim arkadaşlar toplam rakama ek olarak +KDV de alınabileceği fikriyle bu konuyu gündeme getiriyorlar. Ama komşu parsellerin satın alınmasında KDV istenmez diye bir yasa var. Defterdarlıktan Sarıyer Belediyesi’ne gönderilen resmi yazıda da bu tür uygulamalardan KDV alınamayacağı ibaresini koymuşlar. Bunun üzerine biz de KDV konusunu rafa kaldırdık ve encümen kararı ile gereken tutarı şirketten talep ettik, yasal olarak belli bir vadeyle de bu rakamlar belediyemizin kasasına girdi. 

bas4.jpg
Bazı çevrelerin bilmeden sırf kendisini karalamak adına konuyu çarpıtarak tekrar gündeme getirdiğini belirten Özsoy, “Bu olayların üzerinden de yaklaşık 10 sene geçti. Bugüne kadar devletin böyle bir alacağı olacak da, benden sonra göreve gelen 2 belediye başkanına gündeme getirmez mi? Şuanda mevcut belediye başkanı da birçok satılması gereken parselleri satmıştır. Soruyorum buradan, 1 lira KDV alabilmiş mi? Alamaz çünkü yasa var. Ama maalesef bu sorular bir tek, yıpratma vasıtasıyla Sedat Özsoy’a sorulmaktadır” dedi.
 
bas5.jpg
AK Parti’ye katıldığımdan bugüne kadar büyük bir mücadele içerisinde çalışmalarıma devam ediyorum. Partime en ufak bir leke getirmemek için de elimden gelen her şeyi yaptım, yaparım. Zaten bu yola çıkarken de ben bunları bilerek çıktım. Biz 30 seneden beri siyaset yapıyoruz. Allah’a şükrediyorum, alnıma en ufak bir leke sürmedim, sürmemek için de mücadele ettim.

sozsoy1.jpg

bas6.jpg
Özelleştirme Sorumlu Sayın Bakanımız Yüksel Yalova, beni makamımda ziyareti sırasında kendisinin Kuşadası’nda Turban Tesisleri’ne ait bir yeri oranın belediyesine verdiğini söyledi. Ben de Sarıyer’in çocuğu olarak, Kilyos’taki Turban Tesisleri’ni istedim. Hemen orada başvuru dilekçesi yazıldı, sayın bakan cebine koydu ve süreç başladı. Sürecin sonunda da anlaşmaya ‘Satılamaz’ ibaresi koydurttum. Biz belediyemize, Sarıyerimize tesis kazandıralım, hem halkımız faydalansın, hem belediye personeli faydalansın istedik.
 
bas7.jpg
Çok büyük bir tesis olduğu için belediyenin çalıştırma imkânları olmadığından işletmesini ihaleyle bir firmaya verdiklerini söyleyen Özsoy, “İhaleye çıkarttık, bir firma kazandı, o firma da TURBAN Tesisleri’ne çok büyük yatırımlar yaptı. Birkaç aydan sonra kendisi ortak da bulamayınca kiralarını ödeyememeye başladı. Biz de mecburen mahkemeye taşıdık konuyu. Hukuki süreç halen devam ediyor. Ben belediyeyi zarara uğratmış değilim, böyle muhteşem bir tesis belediyeye kazandırdım. Ben bu konuda onore edilmek isterdim. Ama burada da iftiralarla bizi karalamaya çalışıyorlar. Bizi burada ödüllendirmeleri gerekirken bizi vurmaya çalışıyorlar. O zaman şunu soruyorum; Madem ben tahsil edemedim benden sonrakiler neden tahsil edemedi?”
 
bas8.jpg
Koç Üniversitesi, Sarıyer’den alınarak Bahçeköy Belediyesi’ne verilerek ruhsat alınmıştır. Sedat Özsoy hakkında akla hayale gelmeyecek suçlamalarla Sedat Özsoy yıpratılmaya çalışılıyor. Buradaki basın mensubu arkadaş maalesef farklı şekilde kullanıyor ve de kullanılıyor.
 
bas9.jpg
Özsoy aday adaylığı ile ilgili de; “Münacatlarımızı yaptık nasip olursa aday arkadaşlarımız belli olacak. Ben veya diğer arkadaşlarımızdan hangisi olursa olsun bizim amacımız Sarıyer’e hizmet etmek, partimizi yüceltmektir. Ben de bu gaye ile geldim. Sarıyer’e yapacağım her hizmet AK Parti’ye yapacağım hizmettir. Ağzımdan bir söz çıkarsa ondan asla dönmem, ölümüne kadar giderim. Ben AK Parti’nin kayıtlı üyesiyim, belediye başkan aday adayıyım, inşallah Sarıyer’de de seçimleri kazanacağız ve ilçemize istenilen hizmeti getireceğiz.”
 
İşte yandaş medyanın KDV iftirasını yalanlayan belge!
sedatozsoybelge.jpg


sozsoy4-001.jpg
 

Bu haber toplam 15266 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
12 Yorum