'Sarıyerliye yeni aş ve iş olanakları yaratacağız'

'Sarıyerliye yeni aş ve iş olanakları yaratacağız'
CHP’den Sarıyer Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Op. Dr. Ali Cengiz Tamer, Tarabya’daki Alimento Restortant’ta düzenlediği basın toplantısıyla önemli mesajlar verdi.
CHP’den Sarıyer Belediye Başkan aday adayı olan Op. Dr. Ali Cengiz Tamer, “13 kez görevden alındım ama hiç küsmedim. Kapısı da gönlü de halka açık bir başhekimlik yaptım. Şimdi de Sarıyerlinin çağdaş, güvenli evlerde ailesi ile birlikte huzurla oturması ve geleceğe umut ve güvenle bakması için bu göreve talip oldum” dedi.
 
CHP’den Sarıyer Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Op. Dr. Ali Cengiz Tamer, Tarabya’daki Alimento Restortant’ta düzenlediği basın toplantısıyla önemli mesajlar verdi.

Birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve muhtarlar da Tamer’e adaylık yolunda destek verdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tamer, adının MHP ile anılmasıyla ilgili de “Sadece MHP’den değil, birçok partiden teklif aldım. Hepsinden onur duydum ancak Sarıyerliye bu hizmet yolunda bulunulması gereken yerin CHP olduğunu onun ilkeleri ışığında aydınlık yarınlara daha rahat yürüyebileceğime karar verdim” dedi.

13 kez görevden alındım ama hiç küsmedim!
Ailesiyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Tamer, neden aday adayı olduğuyla ilgili, “İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi olarak 10 yılı aşkın bir süre Sarıyer halkına doktor ve sağlık yöneticisi olarak hizmet verdim. Bu süre içinde siyasi sebeplerle 13 kez görevden alındım ve her seferinde yargı kararı ile göreve iade edildim. İnsanın ruhunu ve vücudunu zedeleyen bu süreçte asla Devlete küsmedim, insana gücenmedim. Tam tersine her göreve iade edilişimde daha büyük bir heyecanla ve şevkle, insana hizmet etmenin asli görevim olduğunun bilinciyle çalıştım” dedi. 

tameric2.jpg

“Kapısı da gönlü de halka açık bir başhekimlik yaptım”
İstinye Devlet Hastanesi’ndeki Başhekimliği görevindeyken Sarıyer halkına karşı olan olumlu tavrıyla bilinen Tamer, “Kapısı da, gönlü de daima insanlara açık olarak yaptığım başhekimlik döneminden sonra; Devlet memurluğu görevinden ayrılarak Sarıyer Belediye Başkanlığı için CHP den aday adayı oldum” dedi.
 
“Siyaset halka lütfetmek ve hükmetmek için yapılmaz”
Belediyelerin halka hizmet etmek için en önemli kurumlar olduğuna inandığına vurgu yapan Tamer, “Halk ile bütünleşmenin ancak yerel yönetimler aracılığıyla gerçekleşeceğini biliyorum. Siyaset halka lütfetmek ve hükmetmek için yapılmaz. Siyaset: tüm halkın refah düzeyini yükseltmek ve yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapılır. Sarıyerlinin emeği ile refahtan hak ettiği payı alması, çağdaş, güvenli evlerde ailesi ile birlikte huzurla oturması, geleceğe umut ve güvenle bakması için bu göreve talip oldum” diye konuştu.
 
“Ben değil, biz diyen bir anlayışla Sarıyer’i de İstanbul’u da kazanacağız”
Tamer sözlerini şöyle sürdürdü: “Nefis mücadelesi değil; İlke mücadelesi yapan. Ben değil; Biz diyen. Sarıyerliye yapılan her güzel hizmetin hazzını, heyecanını yüreğinde hisseden güçlü bir ekiple halka hizmet yarışının Sarıyer de, İstanbul Büyükşehirde ve tüm Türkiye’de CHP tarafından kazanılacağına inanıyorum.” 

“Bu mücadelenin yılmaz savaşçıları CHP örgütüdür”
Konuşmasında CHP örgütüne de sıcak mesajlar gönderen Tamer, “Sarıyer'de ki bu mücadelenin yılmaz savaşçıları CHP örgütüdür. Bu güzide ekiple; Sarıyerliye yeni aş ve iş olanakları yaratacağız, ekonomiyi canlandıracak, eğitim ve kültürü içine itildiği bağnazlıktan çıkarıp aydınlık ve çağdaş geleceğe taşıyacağız. Söylemle değil eylemle nasıl çevreci olunur göstereceğiz. Ulaşımdan, alt ve üst yapı sorununa kadar Sarıyerlinin hayatını zorlaştıran her konuda çözüm üretmenin asli görevimiz olduğunu unutmayacağız. Zaman ve enerji kaybettiren insan odaklı kısır çekişmelerin içinde asla yer almayacağı” dedi. 
 
“Bayrağı daha yükseğe taşıyacağız”
Tamer sözlerine şöyle devam etti: “Ekip olarak bizlerin 2014-2019 da bayrağı taşıyan bireyler olduğumuzu, asıl olanın bayrağın daha yükseğe, daha hızlı taşınması olduğunu yüreğimizde daima hissedeceğiz. Taşıdığımız bayrakta: Sarıyerlinin refahı, huzuru, mutluğu yanında, Demokratik parlamenter sistemin korunması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması, Hukuk devletinin çökertilmesinin engellenmesi, Türk Milletine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetinin korunmasında olduğunu asla unutmayacağız.”

tameric3.jpg

“Basını rakip değil, ayna olarak göreceğiz”
Halka adanmış her saniyenin yoğun uğraşısı içinde basını bir hasım, bir muhbir, bir rakip olarak değil; Farkında olmadan yapabileceğimiz hatalarımızın sigortası, aynası olarak göreceğiz. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden her eleştiriyi yapıcı, ders çıkartılması gereken bir uyarı olarak addedeceğiz. Sarıyerliye yapılacak hizmetlerde değerli fikri katkılarınızı daima alacak, birlikte yürüyeceğiz. Alkışınızın morfin, eleştirinizin adrenalin olduğunu biliyor ve sizi seviyoruz.

Kazananın CHP ve kazananın Sarıyer olacağı bir yarış
Kazananın CHP, kazananın Sarıyer, Sarıyerli olacağı bu yarışta ekiple, örgütle birlikte, inandığımız ilkeler uğruna sonuna kadar mücadele etmenin heyecanını taşıyor; Sizlerin aracılığı ile tüm Sarıyer halkına sağlık, mutluluk dileklerimle, çalışma azmimi ve sevgimi sunuyorum.
 
Sadece MHP’den değil birçok partiden teklif geldi 
Tamer bir basın mensubunun “Adınız MHP ile de geçti bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna ise, “Belki o sürecin kamuoyu gündemine bilerek veya bilmeyerek yanlış sunulmasından kaynaklanan bir olay. Ben bir Sarıyerli olarak Sarıyer'de bir toplumu temsil eden her kişiyle oturur konuşurum. Bu süreç içerisinde sadece MHP değil, Sarıyer'de etkin siyaset yapan birçok partinin üst düzey yöneticilerinden bu işi bu partinin çatısı altında birlikte olmak ve yürüme teklifi geldi. Bu sadece MHP'den gelen bir teklif değil. Ama sonuçta bu beni de onurlandırdı. Sonuçta kendi hür irademle Sarıyerliye bu hizmet yolunda bulunulması gereken yerin CHP olduğunu; onun ilkeleri ışığında, aydınlık yarınlara daha rahat yürüyebileceğime karar verdim ve CHP'den aday adayı oldum. Ben sayın ilçe başkanının söylediği gibi hitabımda nezaket kurallarını göz ardı etmeyeceğim. Hakkımda olumsuz yazılsa dahi ben her şeyden kendi namıma pay çıkartacağım. Bu olayda da kendimi iyi ifade edememişim dedim. Bu yönde şahsıma gelen öneriler benim için onurdur. Ama CHP çatısı altında bu yola çıkmam benim için başka bir onurdur” dedi. 

“MHP döneminde de görevden alındım”
MHP döneminde de İstinye Devlet Hastanesi Başhekimliği yaparken Çorum Milletvekili olan meslektaşım Ahmet Nabi Kızmaz'ın İstinye Başhekimliğini ısrarla istemesi nedeniyle ben Kahramanmaraş’a doktor olarak atandım bir de Düzce'de sahra hastanesine görevli olarak gönderildim. Bunların hepsi vatan görevidir önemli olan burada kendimi ifade edebilmemdir.

tameric1.jpg

Yolumuz nefis mücadelesi değil, ilke mücadelesi
CHP’li diğer aday adaylarına da başarılar dileyen Tamer, “Liderin olduğu yerde nefer, neferlerin olduğu yerde lider oluruz. Yolumuz nefis mücadelesi değil, ilke mücadelesi, halkın esenliği, mutluluğu için, yaşamı için gelecekte aydınlık yarınlara taşınması için birlik ve beraberlik mücadelesidir. Bunun için CHP çatısı altındayız. Çok açık ve net olarak fikrimiz budur. Kim atanırsa atansın bir nefer gibi çalışırız ”dedi.

Bu haber toplam 15496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum