Sarıyerlilerden Erol Aydın'a sevgi gösterisi

Sarıyerlilerden Erol Aydın'a sevgi gösterisi
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Erol Aydın'ın aday tanıtım toplantısı büyük bir coşkuya sahne oldu.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı toplantı da Erol Aydın’ın sözleri alkış ve sloganlarla sık sık kesildi. 

Erol Aydın’ın, “Ceketiyle gelip ceketiyle giden bir başkan olacağım. 27 yıllık siyasi yaşamımdaki hayallerimin, sizin de hayallerinizin olmasını istiyorum” sözleri ayakta alkışlandı.

fotogaleri.jpg

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Erol Aydın, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Armoni Düğün Salonu’nda aday tanıtım toplantısı düzenledi. Salonun tamamen dolduğu ve kalabalığın salon dışına taştığı toplantıya yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Sarıyer’in değişik mahallelerinden her kesimden insanın doldurduğu salonda büyük bir coşku hakimdi. CHP’li Aydın, sevgi gösterileri içerisinde salona gelirken, “Sarıyer seninle gurur duyuyor. Durma ilerle gençlik seninle” gibi sloganlar atıldı. CHP’li birçok meclis üyesi, sivil toplum kuruluşları, CHP il yöneticileri, CHP ilçe yöneticileri, CHP’li gençler ve kadınların yoğunlukta olduğu toplantıda; Sarıyer’deki çok sayıdaki sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticileri de Erol Aydın’a desteklerini açıkladı. Kalabalık nedeniyle izdihamın yaşandığı toplantı; şimdiye kadar adaylar için yapılmış en kalabalık toplantı olarak tarihe geçti.
 
Sarıyerlilerden Erol Aydına sevgi gösterisi galerisi resim 16

Sarıyer’den Erol Aydın’a açık destek!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan, toplantıda şiirler ve Erol Aydın’ı anlatan sunum yapıldı. Sunumun ardından söz alan, Sarıyer Şebinkarahisar Derneği Yöneticisi Ruhi Yılmaz, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sarıyer Şube Başkanı İlknur Arı Yılmaz, Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Güven Doğruyol, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu, CHP Sarıyer Yerel Yönetim Komisyonu Başkanı Hasan Saim Öztürk, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız gibi isimler Erol Aydın’ın Sarıyer için bir şans olduğunu belirterek desteklerini açık bir şekilde ifade ettiler.
 

Aydın: Adımız Sarıyer, Soyadımız Türkiye

Daha sonra sloganlar ve alkışlarla kürsüye Erol Aydın çıktı. Kalabalığı selamlayan Aydın, “Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Sarıyer’in mahallelerini ruhunu ve kendisini oluşturan; yani Rumelihisarı’nı, Armutlu’yu, Derbent’i, Emirgan’ı, Tarabya’yı, Büyükdere’yi, Kilyos’u, Kavağı yaşam haline getiren dostlarım bizim artık ortak bir ismimiz var. Bunun adı Sarıyer… Bir de şerefle taşıdığımız bir soyadımız var oda Türkiye’dir” dedi.
 
Sarıyerlilerden Erol Aydına sevgi gösterisi galerisi resim 42

Hepimiz çileli neslin çocuklarıyız

“Hepimiz Anadolu’nun dört bir yanından gelen çileli neslin çocuklarıyız” diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kiminiz Erzurum’dan, kiminiz Rize’den, kiminiz Kars’tan, Sinop’tan, Edirne’den, Trabzon’dan, Malatya’dan, Kastamonu’dan geldiniz. Bende Sivaslı bir babanın ve Giresunlu bir annenin oğluyum. Babalarımız sırtına döşeği alıp İstanbul’a geldiğinde bizleri var etmek için kendi yaşamlarını yok ettiler. Bende bu kaderi yaşayan bir ailenin çocuğuyum”.
 

Bu seçimi bir hak iadesi olarak görüyorum

Kendisinden ve genç yaşta Bülent Ecevit sevgisiyle başladığı siyasi yaşamından bahseden Aydın, 1999’da henüz 33 yaşındayken, aday olduğunu ve kazandığı seçimin elinden alındığını söyleyerek, “Halk oyunu verdi ancak o irade sandıktan çıkmadı. Sisteme kurban gitti. Kazandığım bir seçim elimden alındı. Ben bu seçimi bir hak iadesi olarak görüyorum” dedi. 
 

Sarıyer’i öyle yöneteceksiniz ki; Türkiye sizi konuşmalı

Aydın sözlerine şöyle devam etti; “Sarıyer içinden deniz geçen dünyanın ve İstanbul’un incisi bir yer. Sarıyer Sultanbeyli değil, Sarıyer Sultangazi değil ya da İzmir’in Bayraklısı değil. Eğer Sarıyer’i yönetiyorsanız ve siz kendinizi başarılı sayacaksanız Sarıyer’deki, Türkiye’deki insanlar sizi başarılı kabul edecekse bunun bir ölçüsü var. Sarıyer’i yönettiğiniz 5 yıl bittiğinde sizin adınızı Hakkâri’deki, Edirne’deki, Mersin’deki, Bitlis’teki, Tunceli’deki, Trabzon’daki, Rize’deki duyacak. Türkiye sizi konuşmalı” 
 
Sarıyerlilerden Erol Aydına sevgi gösterisi galerisi resim 60
 

Dürüst ve iyi bir orkestra şefi olmalı

Sarıyer’i nasıl yöneteceği ile ilgili de konuşan Aydın, "Sarıyer’i birileri yönetiyor. Oda bir abimiz. Bu abimizin adaylaşmasında ve seçilme sürecine ciddi katkım oldu. Ama ben daha iddialı ve daha geniş hayalleri olan birisi olduğum için bu yola çıktım” dedi. Aydın sözlerine şöyle devam etti; “Ben Sarıyer’de doğdum büyüdüm. Babamın dedemin mezarı da Sarıyer’de. Allah kısmet ederse bizim de mezarımız burada olur inşallah. Ben babamla gurur duyuyorum ve tek derdim benim çocuklarımın da gurur duyacakları bir baba olabilmek istiyorum. Sarıyer’in belediye başkanı her şeyi bilen bir teknik adam olmayabilir. Veteriner ya da sağlık işlerinden anlamıyor olabilir. Sarıyer’in belediye başkanı namuslu, dürüst ve iyi bir orkestra şefi olmalı. Enstrümanları, üflemelileri, yaylıları hepsini idare etmeli.”
 

Sarıyer’de Kentsel Barış olacak

Erol Aydın Sarıyer’in en önemli sorunlarından birinin mülkiyet olduğunu vurgulayarak, “Sarıyer’in milli meselesidir. Bunun üzerinde siyaset yapmayacağız. Çamurunu toprağını çekmiş babalarımızın, dedelerimizin kurduğu mahallelerin, kentsel dönüşüm-değişim ne derseniz deyin. Ama ben buna kentsel barış diyorum. Buranın zenginliği rantı orada yaşamış sıkıntısını çekmiş, tozunu yutmuş insanların olacak. Dönüşüm olacaksa bu tamamen şeffaf olacak. O mahallenin çamurlu yolunda oynayan Ahmet, Ayşe yine o mahalledeki, kültür merkezini kullanacak ve yüzme havuzunda oynayacak" dedi. Aydın’ın bu sözleri salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Sosyal, ulaşım, turizm gibi diğer projelerinden de kısaca bahseden Aydın, “Sarıyer’i hep birlikte dünya kenti yapacağız” dedi.
 
Sarıyerlilerden Erol Aydına sevgi gösterisi galerisi resim 76

“Ben hayallerimi sizin hayalleriniz yapmak için yola çıktım”

“Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk’ün Devrimleri ’ne sahip çıkıldığı, tüm inançlara saygı duyarak yaşandığı 30 Mart 2014’te Cumhuriyet Halk Partili bir anlayışla Sarıyer’i yönetmeye talibim. Mezardaki babamla gurur duyuyorum, tek isteğim çocuklarımın da gurur duyacağı bir baba olmaktır. Ceketiyle gelip ceketiyle giden bir başkan olacağım. 27 yıllık siyasi yaşamımdaki hayallerimi, sizin de hayallerinizin olmasını istiyorum” diyen Aydın salonu dolduran kalabalığa; “Bütün yüreğimle sizin yüreklerinize sesleniyorum. Sarıyer’deki aça aş olacağız siz var mısınız? Açıkta olan döşek olacağım siz var mısınız? Kimsesizin kimsesi olmaya var mısınız? Sarıyer’i dünya kenti yapmaya var mısınız?” diye sordu. Tüm salon “Varız” diye cevap verdi. Aydın “Ben de varım. Canım kurban olsun Sarıyer’e. 30 Mart 2014 seçimleri Sarıyer’imize, insanlığa hayırlı olsun” dedi. Konuşmasının sonunda ayakta alkışlanan Erol Aydın herkesle tek tek ilgilenerek kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
 
Tanıtım toplantısına gelen isimler arasında; CHP İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız ve Taşkın Uysal, Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu, Erdal Sarıgöl, Timur Göksoy, Özgür Doğan, CHP Kurultay Delegesi Cenk Küpeli, CHP İl Delegesi Fuat Denizli, CHP Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Seyfullah Beysulen, Pertek Dernek Başkanı Ahmet Doğru, Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Sarıyer Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Gülperi Özdemir, Emirgan Muhtarı Şakir Şahin, FSM Muhtarı Osman Karaçam, Rumelihisarı Muhtarı Çetin Karayılan, PTT Evleri Muhtarı Yusuf Yıldırım, Ferahevler Muhtarı Turan Öztürk, Şişli Belediyesi Grup Başkanvekili Selahattin Engez, Gençlik Örgütü Genel Başkan Yardımcıları Uğur Aslan ve Ceyhun Torguç, Şişli Belediyesi Eski Zabıta Müdürü Turan Çar, CHP Sarıyer İlçe Örgütü’nden Birol Beşikçi, Ahmet Kadık, Deniz Çakıl, İlyas Adıgüzel, Gültekin Sert, Seher Kıraç, Aylin Kalkan, İlçe Seçim Komisyonu Başkanı Hasan Saim Öztürk, komisyon üyeleri Veli Yıldırım, Cemil BüyükdurmuşSevim Temizel Yalınkılıç, Zuhal Ünver, Sıtkı Sungur Sarıyer Kastamonulular Derneği Başkanı Mehmet Öz, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Servet Nadir, CHP Esenyurt Gençlik Örgütü Başkanı Sadık Özbata, Pınar Mahallesi Konut Yapı Kooperatifi Başkanvekili Birol Tufan, CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Murat Yılmaz, Şişli Belediye Meclis Üyesi Reşat Gavaz, CHP Ayazağa Mahalle Birim Başkanı Adem Ali Kargidanoğlu, Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Şeref Aksak, Suşehri Dernek Başkanvekili Ersin Şahin, Muammer Aygün, Sivas Zara Zeybek Köyü Dernek Başkanı, Kumoğlu Derneği Başkanı Metin Durmaz vardı.

fotogaleri.jpg

kimnededimans.jpg

Bu haber toplam 16348 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
10 Yorum