Sarıyerli siyasilerden ince göndermeler

Sarıyerli siyasilerden ince göndermeler
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği Sarıyer Muhtarlar Derneği’nin kahvaltı organizasyonunda ilçe başkanlarının birbirlerine siyasi göndermeleri de dikkat çekti.

CHP'li Mehmet Deniz: “Demokrasi için 15 Temmuz’a karşıyız. Birilerini kurtarmak için değil”

AK Parti'li Salih Bayraktar: “Şort eylemi ile gündemi saptırmayalım”

CHP’li Deniz yaptığı konuşmada, “Sözde değil özde barışı sağlamalıyız. Demokrasi için 15 Temmuz’a karşıyız. Birilerini kurtarmak için değil” derken, AK Partili Bayraktar, “Şort eylemi ve Anıtkabirdeki kaydıraklarla gündemi saptırmayalım. Çok basit meselelerle ülkenin gündemi meşgul ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Demokrasi için 15 Temmuz’a karşıyız. Birilerini kurtarmak için değil”

Toplantıda söz alan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz,  konuşmasında 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlara değinerek, “15 Temmuz’un önü var arkası var, bu bir sonuç veya bir başlangıç da olabilir. Bunları iyi değerlendirmek gerekiyor. Darbe girişiminden sonra Türkiye’de müzakere kültürünün hep beraber ne kadar önemli olduğunu gördük. Siyasi parti liderlerinin birlikte hareket etmesi ve Yenikapı ruhunun gerçekleşmesi Sarıyer’e de yansıdı. Cumhuriyet Meydanı’nda tüm siyasi parti temsilcileriyle ortak eylemler düzenlendi, ortak söylemler geliştirildi. Ancak devamında Sarıyer Belediyesi’nin organize ettiği bir barış festivali var. Ne yazık ki bu festivalde bu ortak tavır ortaya koyamadık. Biz demokrasi için 15 Temmuz’a karşıyız. Birilerini kurtarmak için değil” dedi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz

Mehmet Deniz; “Sözde değil özde barışı sağlamalıyız”

Sözlerine “Sözde değil özde barışı sağlamalıyız” diyerek devam eden Deniz, “Barışı sağlayamazsak ülkede demokrasiyi sağlamamız da mümkün değil. 15 Temmuz sonrasına baktığımızda OHAL uygulamaları var. Biz demokrasi için sokaklara çıktık, vatandaşlarımız tankların altında ezildi. Demokrasi için savaştık ama TBMM’yi devre dışı bırakarak OHAL ile yaşıyoruz şuanda. Bunda bir tezatlık olduğu kanısındayım. Özellikle dini konuları suiistimal etmemek gerekiyor. Kimsenin inancıyla, mezhebiyle herhangi bir işimiz yok. Ancak tarikatların ve din adamlarının siyasetle ilgilenmemesi gerekiyor. Din adamlarının yolsuzluklara bulaşmaması, ticaretle uğraşmaması, siyasi partilerin arka bahçeleri olmamaları gerekiyor” dedi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar

Salih Bayraktar, “Şort eylemi ve Anıtkabirdeki kaydıraklarla gündemi saptırtamayalım”

Mehmet Deniz’in ardından söz alan AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ise CHP’nin yaptığı şort eylemi ve Anıtkabir’deki parka karşı çıkılması göndermesinde bulundu. Bayraktar, “Millet olarak şehitlerimize her gün minnettarız. Terörle mücadele Türkiye’nin birinci gündem maddesi. Bunla mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Madem bu saldırı içeriden yapıldı, en büyük temizliği de içeride yapacağız. Şimdi gündem değiştirilmeye çalışılıyor. Tabi ki bir şortlu bayana saldırılması doğru bir şey değil. Ama bunu bu dönemlerde, "toplayalım şortlu bayanları da eylem yapalım" ya da "Anıtkabir’de kaydırak yapılmış onu konuşalım". Bunla gündem olacak konular değil bunlar gündemi saptırma çalışmaları. Bizim mücadelemiz bağımsızlık mücadelesi olması lazım. Çok basit meselelerle ülkenin gündemi meşgul ediliyor. Siyaseti değerler üzerinden yapmak lazım, kişisel çıkarlar üzerinden değil. Sarıyer’de Yenikapı ruhu geçmişte de vardı. Biz bu ruhun diri tutulması adına mücadele ediyoruz” dedi. 

Bu haber toplam 3336 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum