Sarıyerli şehidin nöbetini kardeşi devraldı - VİDEO

Sarıyerli şehidin nöbetini kardeşi devraldı - VİDEO
Borsa İstanbul'u savunurken şehit olan polis memuru Mehmet Şevket Uzun'un ağabeyi, kardeşinin görevini devraldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ele geçirmeye çalıştığı Borsa İstanbul'u savunurken şehit olan polis memuru Mehmet Şevket Uzun'un ağabeyi Jandarma Özel Harekat Astsubay Kıdemli Başçavuş Mete Uzun, borsanın yeni güvenlik amiri olarak kardeşinin emanetini devraldı.

FETÖ mensubu darbeciler, 15 Temmuz'da işgal etmeye çalıştıkları Borsa İstanbul'da kendilerine direnen emniyet güçleri ve vatandaşlara ateş açmış, burada polis memuru Mehmet Şevket Uzun ve Sarıyerli Fatih Satır şehit olmuştu. Bir vefa göstergesi olarak borsa bahçesinde şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı açan Borsa İstanbul yönetimi, şehitlerin ailelerine ilgi ve desteğini de sürdürüyor. Şehit polis memuru Uzun'un ağabeyi Jandarma Özel Harekat Astsubay Kıdemli Başçavuş Mete Uzun, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ'ın daveti üzerine bir ay önce kurumun güvenlik amiri olarak görevlendirildi.
Himmet Karadağ'ın "Güvenlik için tam bizim aradığımız biri" ifadeleriyle tanıttığı Uzun, 20 yıllık görev safahatının çoğunluğunun özel harekat ve özel timlerde geçtiğini, 2008 yılında Tunceli'de teröristlerle giriştikleri bir çatışmada şarapnel parçasıyla alnından yaralandığını ancak şehitlik mertebesinin 15 Temmuz'da kardeşine nasip olduğunu söyledi.

Kardeşi ile gurur duyduğunu dile getiren Uzun, "Şehitlik onun nasibiymiş. Allah bize de nasip etsin. Kendisi inşallah peygamber efendimize komşu, bizlere de şefaatçi olur." diye konuştu. Her sabah ilk önce şehit kardeşinin fotoğrafının bulunduğu borsa bahçesindeki anıta gidip dua ettiğini ve burada kardeşinin yüzünü sevdiğini ifade eden Uzun, "İnşallah kardeşimin emanetine bıraktığı yerden ben devam edeceğim." dedi.

Bu haber toplam 9568 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT