Sarıyerli sağlık çalışanlarından 'evde kal' çağrısı

Sarıyerli sağlık çalışanlarından 'evde kal' çağrısı
Covid-19 salgınının Türkiye'ye de hızla yayıldığı bu günlerde mesaisine devam eden Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanları vatandaşlara ‘evde kal’ çağrısı yaptı.

Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarından dünyadaki meslektaşları gibi vatandaşlara koronavirüs çağrısı geldi. Sağlıkçılar, Dünya Sağlık Haftası’nda “Biz sizin için buradayız sen de bizim için lütfen evde kal” notuyla zorunlu haller dışında sokağa çıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

sag-ic2.jpg

Başından beri virüsle mücadelede çalışmaları bizzat kontrol eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday ve Sağlık İşleri Müdürü Dr. İrfan Bilboğa'da sağlık çalışanlarına teşekkür ederek destek verdi.

ŞÜKRÜ GENÇ’TEN SAĞLIK HAFTASI MESAJI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sağlık haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Genç'in mesajında; "Ülkemizi ve bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, yaşamımızın tamamını değiştirdi. Bu tehdit, kendisine karşı aldığımız tedbirlerle bizi mücadeleye zorlarken, aynı zamanda gündelik hayatın içerisinde farkına varamadığımız, önemini unuttuğumuz birçok konuyu bizlere hatırlatmaya başladı. Sevgiyle kucaklaşmayı, bir arada olmayı, yüz yüze sohbet edebilmeyi, aynı masayı paylaşmayı, sağlıklı olmanın önemini, bizim için gerekirse canını ortaya koyan insanları..

Her meslek içerisinde barındırdığı emek dolayısıyla kutsaldır. Fakat bazı meslekler vardır ki üstlendikleri görev dolayısıyla çok daha özel, çok daha farklı bir konuma sahiptirler. İnsan hayatını korumak için mücadele eden, gerektiğinde kendi hayatını tehlikeye atan sağlık çalışanlarımız gibi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede kendi yaşamlarını ortaya koyan, ailesine ve sevdiklerine hasret kalan, gece – gündüz demeden büyük bir çaba harcayan sağlık çalışanlarımızı Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla yürekten kutluyorum. Mücadelede yaşamlarını kaybeden başta hocalarımızı ve bütün sağlık çalışanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum.

Bu zor süreç elbet sona erecek. Yine sokaklara çıkacağız. Birlikte gülecek, birbirimize sarılacağız.  İşte o günler geldiğinde, bu kötü sürecin bize hatırlattığı kahramanları ve hasretleri unutmayalım" ifadelerine yer verildi.

sag-ic1.jpg

Bu haber toplam 17168 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT