Sarıyerli olmanız için 5 sebep

Sarıyerli olmanız için 5 sebep
Bu listemiz Sarıyer'i sevip de kavuşamayanlara geliyor...

 

 

 

 

 

 

 

 

1- İstanbul’un En Köklü ve Tarihi Yerleşim Alanlarından Biridir

eski-sariyer1.gif

Sarıyer ilçesinin bazı bölgelerinin Bizans döneminden beri kullanıldığı ve İstanbul’un en eski ilçelerinden biri olduğu bilinmektedir. Hatta daha eski dönemlerde de Balıkçı Köyü olarak kullanılan Sarıyer’in her bir köşesi tarih kokmakta ve insanlara huzur vermektedir. Yolunuz Sarıyer’e düşerse, sokakta yürürken bile burada yaşanıyor ise ben nerede yaşıyorum diyeceksiniz.

2- İstanbul’un İncisi Sarıyer Sahili Tam Yanında Olacak

Avrupa Yakası’nın, en güzel sahilidir belki de. İster koşarak sporunuzu yapın, isterseniz de bir bankta oturarak kahvenizi yudumlayın belki de biraz kitap okuyun. Ne yaparsanız yapın sahilden evinize mutlu olarak döneceksinizdir. Sahil bu anlatmakla bitmez, gitmek ise yetmez. Siz en iyisi sabahtan gidin, bir çay bahçesine oturun. Günün doğuşundan, gecenin batışına kadar her şeyin farklı olduğunu göreceksiniz. Hatta soluduğunuz hava bile size lezzet verecek. Sarıyer havası bir başkadır be..!

3- Türkiye’nin En Güzel Böreğine Sahip Olursun

Osmanlı Devleti’nin kıtlık döneminde gayrimüslim bir vatandaş tarafından 1895’te halka sunulan, sade ve üstüne pudra şekeri dökülerek sunumu ile ilk olarak ortaya çıkan Tarihi Sarıyer Böreği, Türkiye’nin en lezzetli böreklerinden biridir. Bu lezzet ve tarih kapınızın önünde duruyor..! Tabi ki Sarıyer’in lezzeti sadece böreğinde değil bir çok yemeğindedir. Belki de bu böreğe lezzet katan da Sarıyer’in havasıdır, suyudur.

4- Boğazın Kalesi Rumeli Hisarı’na Sahip Olursunuz

rumeli-hisari-kalesi.jpg

Burası boğazın en dar ve güvenli noktasıdır. Dünyanın en büyük Kale burçlarına sahiptir. Günümüzde sergi alanı ve tiyatro olarak kullanılmaktadır. Ziyaretine gelenlere enfes bir tarihi şölen yaşatan bu mekanı pencereden baktığınızda görebilirsiniz. 

5- En Önemlisi Dünyanın En Güzel ve En yardımsever İnsanları İle Komşu Olursunuz

Geldik en önemli nedene. Sarıyer insanı anlatmakla bitmez. Zaten bu güzel bölgede yaşayarak olgunlaşmış ve bu tarih süzgecinden geçerek belli bir tarza sahip olmuş insanlardır. Fakat Sarıyer insanını güzel yapan yardımseverliği, güler yüzlü ve neşe dolu olmasıdır. Bir şehri güzel yapan da ne mimarisi ne zenginliği ne de denizidir. Bir şehri güzel yapan en önemli şey insanıdır. Ve Sarıyer bu sebep ile İstanbul’un en güzel ilçesidir. Sarıyer’li olmak, bu güzel bölgede yaşayıp, bu havayı solumak Tüm enleri bıraktırır başlı başına sebep olur. 

Bonus: Siz Sarıyer’e gitmişken bir de balıkçılarına uğrayın derim. Hayatınızda yiyebileceğiniz en "canlı", en taze ve lezzetli balığı kaçırmak istemezsiniz diye düşünüyorum. İtina ile Boğaza karşı bir rakı, balık yapılır, Sarıyer’e aşık olunur ve dönülür…

Kapak Foto: Onuralp Armağan

Diğer liste içeriklerimize ulaşmak için lütfen tıklayın...

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 13502 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT