Sarıyerli midyecilerin sefaleti bitiyor

Sarıyerli midyecilerin sefaleti bitiyor
Yıllardır derme-çatma barakalardaki zor şartlarda Türkiye’nin dört bir tarafına midye ulaştıran Rumelikavağı’nda nihayet sefalet bitiyor.

midyeci4.jpgAK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’un isteği üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Rumelikavağı’na “Midye İşleme Merkezi” kuruyor. Hazırlanan proje için İBB yetkilileri Rumeli Kavağı’nda yer tespiti yaptı.  AK Partili Özsoy midyecilere projeyi göstererek, “Yıllardır müzminleşmiş bir sorunu çözmeye geldik. Bu projede gayemiz, emektar insanlarımızın sağlık ve sıhhatli ortamda çalışmalarını sağlamaktır” dedi.

midyecilikic1.jpg


midyeci1.jpgAK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile birlikte midyecilerin sorunlarını dinleyen AK Partili Özsoy, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Yıllardan beri müzminleşmiş bir sorunu çözmeye geldik. Özellikle seçim hazırlığından dolayı olan bir şey değil, ben belediye başkanıyken de bu sorun yaşanıyordu. İnsanların bu şartlarda burada çalışması mümkün değil. Bu sorunu biz İstanbul'umuzun mimarı Kadir Topbaş Bey'e bildirdik, Sayın Başkan ile beraber yetkili arkadaşlar kısa zaman içerisinde uygulama safhasına geldik. Projemiz hazır, yer tespiti yapıldı, motorların rahatlıkla yanaşıp midyeleri boşaltabileceği küçük çaplı bir iskelemiz de olacak. Bu kadar hızlı bir çalışma neticesinde uygulamamız en kısa zamanda başlayacak ve bitecek. Bu projede gayemiz, emektar insanlarımızın yapılacak sağlık ve sıhhatli ortamda çalışmalarını sağlamak. Biz Rumelikavağı'nın insanıyız. Bu proje gibi birçok projeyi de bir an önce işleme başlatmak üzere hazırladık. Sarıyer’imizi rahatlatacak dev projelerimiz hazır. Sarıyer ihya olacak. Bu seçimi hep beraber kazanacağız ve Sarıyer'i ihya edeceğiz.”
 
midyeci3.jpg
 
Midyeciler, Sedat Özsoy’a büyük ilgi gösterip, “Bu sorunumuzu çözerseniz sonuna kadar arkanızdayız. Siz hiç merak etmeyin diyerek” destek verdi.
 
Midyecileri ve Rumelikavağı halkını sevindiren projenin çok yakında başlaması bekleniyor.
 
midyeci2.jpg

Bu haber toplam 6017 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT