“Sarıyer’in yol haritası: bilgi, birikim ve ortak akıldır”

“Sarıyer’in yol haritası: bilgi, birikim ve ortak akıldır”
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in son 14 yılı da değerlendirdiği toplantıda 285 sayfalık rapor yeterli çoğunluğun sağlandığı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.  

Sarıyer Belediyesi’nin 2022 yılında yaptığı çalışmaları içeren faaliyet raporu meclise sunuldu. Sarıyer Belediyesi Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu, CHP, AK Parti, MHP meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşların da katılımıyla Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. 2022 yılında yapılan çalışmalardan oluşan faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sarıyer’in yol haritası: bilgi, birikim ve ortak akıldır”

Deprem felaketinde Müthiş bir dayanışma ve özveri vardı

 Yaklaşık iki saat süren sunumda konuşma yapan Başkan Genç, Sarıyer’e yapılan yatırım ve hizmetleri tek tek anlattı. Başkan Genç konuşmasında şunları söyledi; “Dünyayı etkisi altına alan bir pandemi sürecini ve etkilerini yeni yeni atlatıyoruz. Her geçen günün bir önceki günü arattığı, tarihimizin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıyayız. Bütün bu mücadele yetmezmiş gibi,50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde yıkımlara neden olan 6 Şubat depremini yaşadık. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısını yaşarken, bu kez de Şanlıurfa’da yaşanan selde 16 yurttaşımızı kaybettik. Yaşamını yitiren vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Yaralı vatandaşlarımıza şifalar diliyorum. Afetin yaşandığı ilk andan itibaren çalışma arkadaşlarım ile birlikte başta Hatay olmak üzere bütün afet bölgelerinde ve ilçemizde seferber olduk. Müthiş bir dayanışma ve özveri vardı. Çalışma arkadaşlarıma, Sarıyerlilere ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yaşamın öğretisi planlamadır

 Böyle günlerde konuşmak, bir şeyler anlatmak kolay değil. Fakat şart. Gördüklerimizden çıkardığımız sonuçları, öğrendiklerimizi, tecrübelerimizi anlatmamız ve uygulanması yönünde ısrarcı olmamız gerekiyor. Çünkü “Uygulamaya dönüşmeyen bilgi ve bilim, doğru ile yanlış arasında bir yerdedir.” Yarınlar iyi planlanmalı, doğru projelerle gelecek üstüne kurulmalıdır. Yaşamın öğretisi planlamadır. Bu çok açık ve tartışılmayacak bir gerçektir. Peki neden görmezden geliyoruz? Yaşadığımız yüzlerce kötü olaydan neden ders almıyoruz? Neden her şeye yeniden yeniden başlamak zorunda kalıyoruz?

Ne diyor türkü de “Çarşamba’yı sel aldı” Yıllar yıllar önce yakılan bir türküye konu olmuş sel olayını 21. Yüzyılda hala felaket diye anıyor ve neden insanlarımızı kaybediyoruz? Çünkü; rant hırsı, cehalet ve vurdumduymazlık, bilime karşı hala el üstünde tutuluyor. Planlama yapılmadan gerçekleşen işlerin yanı sıra daha vahim bir nokta var. Bu nokta ölümlerin göz göre göre geldiğini gösteriyor. Yakın zamanda Şanlıurfa ve Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri öncesi hazırlanan Afet Risk Azaltma Planlarının dikkate alınmadığı, gerekli önlemlerin uygulanmadığını ortaya koydu.  

Sarıyer’in yol hartiası: bilgi, birikim ve ortak akıldır

Bir ilçe belediyesi tarafından hazırlanan ilk kalkınma eylem planını hazırladık. 2021 yılında güncelleme çalışmasını yaptık. Bütün temel sorunların masaya yatırıldığı bu planlama rol modeldir. 2009 yılında hazırlanan planın içerisinde yer alan 210 hedefin 105 tanesi yaşama geçmesi büyük bir başarıdır. Sarıyer’de her senesini ilmik ilmik işlediğimiz bir planlama sürecimiz var. Az ve öz konuşarak, doğru projelerle çok şey yaparak yarınları inşa etmek üzere yolumuza devam ediyoruz.meclis3.jpeg

Bu toprakların sorumluluğu büyüktür

Dünyada hızlı bir değişim söz konusu. Bunu izlemek, özümsemek ve yasal boyutlarını çizerek geniş kitlelere sunmak kolay bir iş değil. Toplumların ortak ve kendilerine özgü sıkıntıları var. Türkiye birlik ve beraberliği arıyor, ortak dili arıyor. Bu topraklar yoğun ve yorgun; ama bizim yorgunluğa yer olmadığını gösteren dinamiklerle geleceğe yürümemiz gerekiyor. Toplum sıkıntılarını aşmak için dayanaklar arıyor. Bu dayanak noktalarının en önemli temsilcileri yerel yönetimlerdir. Doğru yönetilen, planlı ve programlı yerel yönetim anlayışıdır.  Yaşamın her alanını bilen, bu alanların tamamında söyleyecek sözü olan yerel yönetimlerin yönlendirmeleri ile sonuca gitmek mümkündür.

Yaşamı merkeze alan bir anlayışla çalışıyoruz

Sarıyer Belediyesi olarak bunu başardık. Yaşamı merkeze alan yerel yönetim anlayışımız doğrultusunda toplumsal sorunlara çözümler getirmenin yanı sıra ulusal boyutta çözülecek sorunları gündeme getirmeyi başarıyoruz. Sarıyer olarak bu yürüyüşü sürdürüyoruz. Şimdi devam eden projeleri tamamlıyor, önümüzdeki dönemin hazırlıklarını yapıyoruz. İlk günden bugüne, bütün bu başarının altında imzası bulunan çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, bizlere duydukları güven ile üstün dayanışma ruhu için Sarıyerlilere teşekkür ediyorum.meclis4.jpeg

Başkan Genç’in sunumunun ardından AK Parti Meclis Grup Başkanı Hüseyin Coşkun, yaptığı konuşmada eleştiriler yönetti. AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin konuşmalarının ardından yapılan oylamada Sarıyer Belediyesi’nin 2022 yılına ait faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu haber toplam 3474 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT