Sarıyer'in köyleri en çok bunlardan şikayetçi

Sarıyer'in köyleri en çok bunlardan şikayetçi
Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından jandarmanın yetki alanına giren köylerin sorunlarıyla ilgili ‘Huzur Toplantısı’ düzenlendi.

Sarıyer’in köylerinde yaşayan vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konuların başında “hırsızlık” geliyor.

Sarıyer Belediyesi’nin Kilyos Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, Zekeriyaköy Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Işık ve Jandarma Astsubay Üstçavuş İlker Özkaya sorumluluk alanındaki şikâyetleri dinledi.

Toplantıya, muhtarların yanı sıra TSK temsilcileri, site yöneticileri ve çok sayıda bölge sakini katıldı.

jandarma4.jpg

“Sarıyer’in köyleri en fazla hırsızlık olaylarından şikâyetçi” 

Toplantının açılışında, Jandarma sorumluluğunda olan alanlardaki emniyet asayiş olaylarıyla ilgili genel bilgiler veren Kaymakam Bilgin, 2015 yılında; 5 köyde 343 asayiş olayının meydana geldiğini söyledi. Bölgedeki en fazla şikayet ise ‘hırsızlık’ olduğunu belirten Kaymakam Bilgin, “Bu mahallelerimizde en fazla şikayeti hırsızlık olaylarından alıyoruz. Trafik konusu fazla gündeme gelmiyor. Madde bağımlılığı konusu kısmen gündeme gelebilir. Kişiye karşı işlenen suçlar hemen hemen yok denecek kadar az. Yaz dönemlerinde de suda boğulma olayları var. Her güne bir olay dahi düşmüyor. Bizim amacımız bu olayları sıfıra çekmek. Bunun için çalışıyoruz.”dedi.

jandarma2.jpg

Kaymakam Bilgin, 2014 yılında göreve geldiğinde bölgede boğulma olaylarının 20’den fazla olduğunu, 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte aldıkları tedbirlerin ardından bu rakamın 6’ya düştüğünü de sözlerine ekledi.

Komutanlar vatandaşların sorunlarını tek tek not aldı

Kaymakam Bilgin’in ardından İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, Zekeriyaköy Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Işık ve Jandarma Astsubay Üstçavuş İlker Özkaya kısa birer konuşma yaptı.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, vatandaşlardan özellikle 156’yı arayarak ihbarda bulunmalarını istedi. Yüzbaşı Aygün, olayların aydınlatılmasında en büyük desteği MOBESE’lerden aldıklarını ancak bölgede kamera olmadığı için zorlandıklarını söyledi.

jandarma3.jpg

Zekeriyaköy Karakol Komutanı Başçavuş Yusuf Işık ise, “Karakolumuz 24 saat sizin evinizdir. Bizler misafiriz, gelip geçiciyiz. Her zaman gelebilirsiniz.”diye vatandaşlara çağrıda bulundu. Komutanlar vatandaşlara alacakları tedbirler ve olayların aydınlatılmasında kullanılacak bazı bilgilerde verdi. Toplantıda daha sonra vatandaşların şikayetleri dinlendi. Vatandaşlar konuşurken, komutanlar şikayetleri tek tek not etti.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 8228 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT