Sarıyer’in kongresinden detaylar

Sarıyer’in kongresinden detaylar
Pazar günü gerçekleştirilen kongrede Saffet Akkoyun Sarıyer Spor Kulübü’nün yeni başkanı oldu.

Sarıyer Spor Kulübü Eyüp Odabaşı Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongre ilginç görüntülere sahne oldu. Aylar öncesinden adaylığını açıklayan işadamı Başar Biberoğlukulüp üyeliği olmadığı için aday olamadı. Biberoğlu ve yönetim listesinde bulunanların üyelikleri genel kurulun oylamasına sunuldu. Oy çokluğu ile reddedilince seçime Saffet Akkoyun'un listesiyle gidildi. Saffet Akkoyun yeni tüzüğe göre iki yıllığına başkan seçildi.



Divan Başkanlığını Sami Canel’in yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kulübe hizmet eden kurucu üye, teknik direktör ve futbol oynamış Selahattin Yarar, Nazım Özbay, Fikret Canlı, Sami Canel, İbrahim Balcı, Kenan Dereli ve Ayhan Elma’ya “İnsanlar yaşarken ve sonrasında anılmalıdır” düşüncesiyle plaket verildi.



Kaptanoğlu, “Son 5 dönemin en başarılı yönetimiyiz”
Kongrede konuşma yapan Hayati Kaptanoğlu, başkan olduğu dönemde yaptığı çalışmaları anlattı. Kaptanoğlu “Puan sıralaması incelendiğinde son 5 dönemin en başarılı yönetimi biziz. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama ben bunu başarı olarak görmüyorum” dedi. Kaptanoğlu, “Belediye kulübe ne veriyor” diye eleştirenlere de, “Belediye otobüs veriyor, stadın çimlerini suluyor, itfaiye yerine belediyenin su tankerini veriyor. Erzak veriyor. Özel güvenlik veriyor” diyerek belediyenin kulübe ciddi bir lojistik destek verdiğini söyledi.



Şükrü Genç Sarıyer yerine köyünü tercih etti
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kendi köyünün Almanya’daki halı saha turnuvasına katılması nedeniyle Sarıyer Spor Kulübü’nün kongresine gelmedi. Şükrü Genç’in Sarıyer’in kongresinin yerine köy takımının halı saha maçını tercih etmesi ise kongreye katılanlar arasında eleştiri konusu oldu. Kulüp Başkanı Hayati Kaptanoğlu, durumu kurtarmak için “Belediyenin işleri dolayısıyla Almanya’da bulunuyor” demesi de Sarıyerlileri tatmin etmedi. Emekli Paşa Salih Acarel ise konuşmasında “Şükrü Genç Sarıyer’in mi yoksa Şebinkarahisar’ın mı belediye başkanı” diyerek eleştirdi.

Belediyeye sorulara cevapsız kaldı
Konuşmak için söz alan birçok kişinin hedefinde ise yine Şükrü Genç vardı. Söz alanlar eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde Sarıyer Spor Kulübü’ne ayrılan Zekeriyaköy’deki 200 dönümlük arazinin halen neden kulübe verilmediğini sordu. Kongreye katılan Belediye Başkan Yardımcılarından Adnan Ayber, Mehmet Metili ve Recep Yel’in bu sorulara sessiz kalarak cevap verememeleri de dikkat çekti. Belediye Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu ise “Bu arazinin kulübe verilmesi prosedür olarak uygun görünmüyor” diyerek konuyu büyükşehir ve merkezi hükümete attı.



Bozan’dan borç tepkisi
Kongrede ayrı bir konu ise sürekli gündeme gelen kulübün borçlarıydı. Bütçeyi okuyan Sezayi Kula’nın geçmiş dönem borçları içinde sadece İbrahim Bozan döneminin borçlarını ödedik demesi, kongreye katılan Bozan’ın tepkisine neden oldu. Bozan, “Peki biz kimin borçlarını ödedik. İbrahim Balcı dönemi, Mustafa Hepanıl döneminin borçları neden söylenmiyor” dedi.



Biberoğlu’nun adaylığı genel kurula takıldı
Kongrede seçime geçilmeden önce aylar öncesinden adaylığını açıklayan işadamı Başar Biberoğlu kulübe üye olmak için divana önerge verdi. Biberoğlu ve listesinde yer alan birçok kişinin üyelikleri genel kurulun oylamasına sunuldu. Önerge oy birliği ile reddedilince Birberoğlu üye olamadığı için tüzük gereği aday olamadı. Tartışmalara neden olan oylamadan sonra Biberoğlu söz almak istedi ancak divan kendisine söz vermeyince, “Bu sefer engellediniz diyerek” salondan ayrıldı. Daha sonra tek listeyle gidilen seçimde Saffet Akkoyun Sarıyer Spor Kulübü’nün yeni başkanı oldu.



Kongreye damga vuran konuşmalar yine Sarıyer Manşet’te olacak.



BAŞKAN: SAFFET AKKOYUN

YÖNETİM KURULU ASİL
1- HAKAN ŞENGÜL
2- NURETTİN ÇETİNKAYA
3- ALİ PAŞA İSLAMOĞLU
4- OĞUZKAN YÜKSEL
5- FARUK YILMAZ
6- KADİR DEMİR
7- HÜSEYİN KIZILTUĞ
8- CEMAL GÖCEN
9- GÖKAN ZEYBEK
10- ADNAN BAĞRIAÇIK
11- SERKAN TORUN
12- MUAMMER AKINCI
13- ÜNAL KAYA
14- MEHMET DURMUŞOĞLU

YÖNETİM KURULU YEDEK
1- BAYRAM ALİ KOÇOĞLU
2- OSMAN PİRGAİP
3- TURAN KABİL
4- İZZET AKKOYUN
5- MUSTAFA MORGÜL
6- ARİF ODABAŞI
7- VAROL AYDIN
8- İHSAN ŞİŞMAN
9- KENAN GÜRSU
10- EKREM YILDIZ

DENETLEME KURULU ASİL
1- GÜROL BAĞCI
2- SEZAİ BÜYÜKDURMUŞ
3- EROL YILDIRIM

DENETLEME KURULU YEDEK
1- NEBİ GÜNİNDİ
2- M. SEMİH KANDEMİR
3- KADİR EKİNCİ

DİSİPLİN KURULU ASİL
1- ÜNAL ALPTEKİN
2- ALİ ERGENÇ
3- TAYFUN GİRİT
4- SUAT UYSALLAR
5- ADNAN HURŞUTAĞAOĞLU

DİSİPLİN KURULU YEDEK
1- FUAT ŞİŞMAN
2- HİLMİ GÜLER
3- SELÇUK KAYNARKAN
4- AYDIN ODABAŞI
5- YUSUF ŞEN

TFF TEMSİLCİSİ: SAFFET AKKOYUN
TFF TEMSİLCİSİ YEDEK: GÖKAN ZEYBEK

İSTANBUL AMATÖR SPOR KULÜPLER FEDERASYON SEÇİMİ ASİL
1- ŞEREF AYER
2- KIVANÇ EKİNCİ
3- MEHMET YÜKSEL

İSTANBUL AMATÖR SPOR KULÜPLER FEDERASYON SEÇİMİ YEDEK
1- DURSUN ALİ BARAN
2- RECEP FİL
3- CEMALETTİN MORGÜL

Bu haber toplam 7092 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT