Sarıyer'in arazisini Şişli Belediyesi ihaleye çıkarttı

Sarıyer'in arazisini Şişli Belediyesi ihaleye çıkarttı
Sarıgül'ün, Sarıyer Belediyesi’nden kaçırdığı servet değerindeki arazinin 272 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkması Sarıyer Meclisi'nde tartışıldı.
SARIYER MANŞET
Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün seçimden önce meclis kararı ile Sarıyer Belediyesi’nden kaçırdığı servet değerindeki arazi 272 milyon 868 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkıyor. 
 
Emlak Konut’un, Ali Ağaoğlu’nun “Maslak 1453” projesi kapsamında ilçe belediyesine “Belediye Hizmet Alanı” olarak devrettiği 15 dönümlük arazi, seçimden önce Şişli Belediyesi tarafından takas yöntemiyle Sarıyer’den kaçırılmıştı. Servet değerindeki arazi Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan “Kent Yol” üzerinden takas yoluyla Sarıyer’in elinden alınmış ve meclis kararıyla yapılan takasla “Belediye Hizmet Alanı” Şişli’deki başka bir araziye kaydırılmıştı.

ARAZİ 272 MİLYON TL DEĞERİNDE

Şişli Belediyesi, Sarıyer’in sınırları içerisinde kalan Maslak'taki 15 dönümlük araziyi kat karşılığı ticaret merkezi yapımı için ihaleye çıkarttı. Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açılan ihale kapsamında, Maslak 1 ada 153 parselde yer alan 15 bin metrekareye ticaret ve konukevi yaptırılacak. 142 bin metrekare inşaat yapılması planlanan arsa için, 272 milyon 868 bin lira muhammen bedel belirlendi. İstanbul'un gökdelen semti olarak kabul edilen Maslak'taki servet değerinde araziye iki kule yapılması amaçlanıyor. Yapımı üstlenecek müteahhit firmanın, ihale sonucuna göre belediyeye terk edeceği alanlar iki blokta da yer alacak. Ofis ve ticaret merkezleri içerisindeki alanlar belediye tarafından kiraya verilerek, satışa sunulacak.
 

BOZKIR: ARAZİ ÇEŞİTLİ OYUNLARLA SARIYER'DEN KAÇIRILDI

selcuk_bozkir.jpg

Konu Sarıyer Belediye meclisinde de gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyeleri Selçuk Bozkır ve Şevket Cankur, arazinin Sarıyer’in hakkı olduğunu belirterek, Sarıyer Belediyesi’nin bu konuda devreye girmesini istediler. Konuyla ilgili yaklaşık iki ay önce önerge verdiğini söyleyen AK Partili Bozkır, “15 bin metrekare çok değerli arazi Sarıyer’e devredilmeyerek çeşitli belediyecilik oyunlarıyla kaçırılmıştır. Muhammen bedeli 270 milyon TL olan bu arazi Şişli Belediyesi tarafından kat karşılığı inşaatı yaptırılarak en az 500 Milyon TL getiri sağlanacaktır. Sarıyer’in toplam gayrimenkul değeri 150 milyon TL civarı iken tek bir arsadan kaybını görmezden gelmektesiniz. Bu değerin Sarıyer’in elinden uçup gitmesine neden sessiz kalıyorsunuz? Bu noktada Şişli Belediyesi ile ilgili gizli bir anlaşmanız mı var?” dedi.
 

CANKUR: BU PARA SARIYER'İN HAKKIDIR

sevket_cankur.jpg

Konuyu hukuki olarak anlatan AK Partili Meclis Üyesi Av. Şevket Cankur: “Sınır değişikliği yasası nedeniyle Şişli Belediyesi’nden Sarıyer’e devredilmesi gereken 60 bin metrekare alanı Sayın Sarıgül belediye şirketlerine devretti. Biz bunu fark ettik ve Selçuk Başkan üzerinden 4 dava, kendi üzerimden de 5 dava açtık. Eğer o sürede bunu iptal ettirirsek, nasıl olsa araziler 30 Mart’ta Sarıyer’e geçecek diye düşündük. Ayazağa halkının malı Ayazağa’lının, Sarıyerlinin olsun istedik. Süreç öyle bir yere geldi ki, artık bu sınır 30 Mart’ta Sarıyer Belediyesi’nin oldu. 2-3 aydır bu konuda süreci takip ediyorum. Bu araziler Sarıyer’in hakkı diyerek yola çıktık ve yasal haklarımızın mücadelesini verdik. Bu iş artık Sarıyer Belediyesi’nin işidir. Bu benim tek başıma yapabileceğim bir iş olmaktan çıktı. Bu mülk benim belediyemin mülkü, benim halkımın mülkü. Bu dava dosyaları CHP İlçe Başkanlığı’nın dosyasıdır artık. Bu konuda susulursa artık insanlar başka şeyler düşünecektir. Mahkemede kültür merkezinin okula bağışlanmasını iptal ettirdim, ama Mustafa Sarıgül yine karar aldırdı, bu sefer yine itiraz ettim. Süreç bu şekilde devam etti. Bu mücadelemle ilgili Şükrü Başkan 'ilgileneceğiz' dedi. Biz bu mülkleri kaçırmamalıyız, Şişli Belediyesi’nin kasasına girecek olan 270 Milyon TL Sarıyer Belediyesi’nin kasasına girmelidir” dedi.
 

ŞÜKRÜ GENÇ: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

aukrugenckucuk.jpg

Büyükşehir yasasına ilave edilen geçici maddeden dolayı olayın bugüne geldiğini belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, "Yasa çıktığında, genel anlamda 2 ayda komisyonlar kurulur ve devirler başlar. Geçici bir madde ilave edildi yasaya ve bu devirlerin 30 Mart 2014 yerel seçimlerden sonra gerçekleşmesi eklendi. Bu bir vahametti. Asıl sıkıntı bu noktadan başladı. O dönemdeki Şişli Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarımın da eksikliği nedeniyle, kararlar da oybirliği ile çıkması nedeniyle, herhalde Şişli’nin malı Şişli’de kalsın düşüncesiyle hareket ettiler. Bu geçici maddeden dolayı Sarıyer’e devredilmesi gereken araziler ne Sarıyer’in olabildi ne de Şişli’ye kaldı. Eğer Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti ise, bu kamu arazileri hiçbir zaman şahısların eline geçemez, yanlış bir yerden döner. Şişli’den devir almalar çok yeni gündeme gelebildi. Mevcut arazilerin devri noktasında sıkıntılar yaşanmakta ve sorunların çözümü konusunda yasalar çerçevesinde takipçi olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 10038 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum