SARIYER’İN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR

SARIYER’İN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR
Yıllarca 20 farklı noktada hizmet veren Sarıyer Belediyesi, 33 yıl sonra tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasına 1 Nisan’da kavuşuyor. 

İlçe genelinde yaklaşık 20 farklı noktada hizmet veren Sarıyer Belediyesi birimlerini tek çatı altında toplayan dev bina, akıllı, engelsiz ve yeşil şekilde inşaa edildi. Sarıyer Belediyesi’nin 17 bin metrekarelik alana yaptığı Pınar Mahallesi’ndeki ‘Yeşil Bina” Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, inşaat mühendisi şapkasıyla tasarımına katkıda bulunduğu 400 milyon dolarlık dev bir yatırım.

Sarıyer’in tam 40 yıldır özlemini çektiği Ana Hizmet Binası, Kültür Merkezi, yenilenebilir enerji sistemleri ve DEMOPARK ‘ı da kapsarken, BREEAM sertifikalı – Yeşil ve Engelsiz Erişim özellikleriyle dikkat çekiyor. Böylece, Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, dünyanın ilk yeşil kamu binası ünvanını da Türkiye’ye kazandırmış olacak.

temel.jpg

TEMELİNİ KILIÇDAROĞLU ATMIŞTI

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attığı ve hem yeşil, hem de akıllı bina olma özelliği taşıyan Sarıyer Belediyesi’nin Pınar Mahallesi’ndeki yeni hizmet binası üç bloktan oluşuyor.  26 müdürlüğü tek bir binada toplayacak.

Sarıyer Belediyesi Başkanlık Binası, Kültür Merkezi ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve İstanbul Boğazı ilişkili her şeyi kapsayan sunumların yapılacağı DEMOPARK ‘ı da içerecek olan Boğaz Müzesi, BREEAM sertifikalı – Yeşil ve Engelsiz Erişim özelliklerine sahip olacak. ‘Yeşil Bina’ benzerlerine göre yüzde 30 daha fazla enerji tasarrufu sağlayacak. Binanın arsa alanın 17 bin m2’lik bir alana sahip olduğu, toplam kullanım alanın ise 93 bin m2 olduğu biliniyor.

hizmet4.jpg

400 MİLYON DOLARLIK KATMA DEĞER

Belediye Hizmetlerinde tüm birimlerin bir arada toplanacağı Başkanlık Binası bina değeri olarak Sarıyer İlçesine 400 milyon dolar değer kattı. Başkanlık Hizmet Binası yanında inşaatı devam etmekte olan 650 kişi kapasiteli Kültür Merkezi, Türkiye’nin ilk Boğaz Müzesi hüviyetinde…

Türkiye’nin Yeşil Bina özelliğinde olan en büyük binası kabul edilen Sarıyer Belediyesi Başkanlık Binası, Enerjisinin yüzde 10’unu kendi karşılayacak, Binadaki su güneş enerjisiyle ısıtılacak. Yağmur suları 800 bin litrelik kapasiteye sahip depolarda toplanıp arıtılacak. Kanalizasyona doğrudan gitmesi gereken su dışındaki lavabo suları, toplanıp arıtılarak rezervuarlara tekrardan verilecek. Başkanlı Binası 800 araçlık oto parka sahip.

DÜNYADA İLK YEŞİL KAMU BİNASI 

Yapımı tamamlandığında tüm dünyada geçerli “Yeşil Bina” sertifikası verme hakkına sahip olan iki kuruluştan biri olan BREEAM Sertifikası’na sahip ilk kamu (ofis ) binası olacak olan Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin bu sertifikaya sahip olması için sadece proje hazırlık aşaması değil, yapımı ve kullanımı süreçlerinde de titiz bir şekilde denetlendi.

hizmet1.jpg
hizmet2.jpg
hizmet3.jpg

Bu haber toplam 8571 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT