Sarıyer'i buluşturan iftar

Sarıyer'i buluşturan iftar
Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) yaklaşık 2 bin kişiyi geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) ilçedeki bürokrat, siyasetçi, spor, sivil toplum kuruluşu temsileri başta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiyi geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi. 

Her yıl geleneksel olarak Korupark’ta düzenlenen SASİDER’in iftar yemeği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde SASİDER Başkanı Ali Genç ve yönetim kurulu üyeleri konuklarla tek tek ilgilendi. Kuran’ı kerim tilavetinden sonra, ilahi ve semazen gösterisinin sunulduğu iftar yemeğinde; Ülkemiz ve Sarıyer için birlik ve beraberlik mesajları verilerek dualar eşliğinde oruçlar açıldı.

sasider-iftar1.jpg

Aynı sofrada buluştular

SASİDER’in iftarına; Sarıyer Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, AK Parti Sivas eski Milletvekili Selami Uzun, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve basın mensuplar ve çok sayıdaki özel davetli katıldı.

sasider-iftar2.jpg

Aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Davetlilere kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ali Genç, “On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e ulaşmanın, soframızda ekmeğimizi paylaşmanın sevincini, mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

sasider-iftar3.jpg

Tabiatı, doğası, ormanları ve Boğaz’ın incisi sahilleriyle İstanbul’un yükselen değeri Sarıyer’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Genç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün bizleri katılımlarıyla onurlandıran siz değerli misafirlerimize yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Ramazan birlik, kardeşlik, yardımlaşma duygularının en çok iç içe girdiği ve yaşandığı, maneviyatın tüm insanlığı buram buram sardığı, yetim ve öksüzün başının okşandığı, muhacirlerin korunup gözetildiği, zekât ve fitrelerimizi ihtiyaç sahiplerine vererek manevi olarak arındığımız, içinde bin aydan daha kıymetli Kadir Gecesi’ni müjdeleyen mübarek bir aydır. Sarıyer Sivaslılar Derneği olarak Sarıyer’de yaşayan yaklaşık 70 bin hemşerimizle, 400 bin Sarıyerli kardeşimiz bu coğrafyada kader birliği yaparak bir bütün oluşturmuştur. Sarıyer Sivaslılar Derneği olarak güzel ilçemizin yaşanabilir bir belde olması için üzerimize düşen her ne varsa yapacağımızın bilinmesini istiyorum. Vatanı için şehit düşen askerlerimize ve emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şimdiden, idrak edeceğimiz Kadir Gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum.”

Ali Genç’in ardından iftara katılan protokolde bulunan isimler de davetlilere selamlama konuşması yaptı.

sasider-iftar4.jpg

Programlarından dolayı iftara katılamayan eski Başbakan Prof.Dr. Tansu Çiller, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve CHP Milletvekili İlhan Kesici de mesaj gönderdi.

Bu haber toplam 8230 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT