Sarıyer’e örnek olacak kentsel dönüşüm planı!

Sarıyer’e örnek olacak kentsel dönüşüm planı!
Sarıyer ile neredeyse aynı özellikleri taşıyan Üsküdar’ın 16 mahallesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İBB Meclisi mart ayı toplantısında kabul edildi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin "Üsküdar İlçesi, 1/5000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu" Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı. Kabul edilen bu planlarla Üsküdar’da Kentsel dönüşümün önünde hiçbir engel kalmamış oldu. Bu planla geri görünümde 4+2 kat,  etkilenme bölgesinde 5+2 kat imar haklarıda getirilmiş oldu. CHP’lilerin red oyu kullandığı planlar AK Parti’nin oy çokluğu ile geçti.

Böylece daha önce Üsküdar Belediyesi’nin boğaz bölgesinde bulunan arsası içinde verilen imar haklarının aynısı bölgedeki tüm parseller için geçerli hale geldi.

ÜSKÜDAR YENİ İMAR HAKKI KAZANDI
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Bölgede yaklaşık 270 bin kişi yaşıyor ve bu vatandaşlarımızı ilgilendiren bir Meclis kararı alınmış oldu. 1/5000'lik planlar geçmiş oldu. Nisan ayında da inşallah ilçe belediye meclisinde 1/1000'lik planları yapacağız. Bu meclis kararı 2960 Sayılı Boğaz Kanunu'ndaki haklara göre vatandaşa yeni imar haklarının verilmesinin önünü açıyor. Bölgenin ne yazık ki tamamı kaçak yapılarla dolu. Mecliste geçen karar kentsel dönüşümün de önünü açıyor." dedi.

SARIYER'E ÖRNEK OLACAK
AK Parti’nin Sarıyer’de mülkiyet sorununu “Yerinde kentsel dönüşümle” çözmek için Üsküdar örneği üzerinde çalıştığı öğrenildi. Bu plan Sarıyer’de yaklaşık 200 bin kişinin sorununun çözümü anlamına geliyor.

Bu haber toplam 10080 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum