Sarıyer’den Hacıbektaş’a yüzlerce kişi gitti

Sarıyer’den Hacıbektaş’a yüzlerce kişi gitti
51. Ulusal 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine bu yılda yurtiçi ve yurt dışından binlerce kişi katıldı.

Sarıyer Belediyesi’nin koordinatörlüğünde CHP’li belediyelerin desteklediği etkinliklere katılmak için Sarıyer’den de 30 otobüs kaldırıldı. Etkinliklere yaptığı katkılardan dolayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e plaket verildi.

bektasic2.jpg
16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin dört bir köşesinden binlerce vatandaş akın ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adının verildiği kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri, CHP İstanbul Eski Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP’li belediye başkanları katıldı.
 
bektasic1.jpg
Kılıçdaroğlu’dan Genç’e teşekkür plaketi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Şenlikleri’nin hazırlanarak, gelen misafirlerin en iyi şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmesinde katkısı bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve diğer CHP’li başkanlara teşekkür ederek plaket verdi.
Sarıyer Belediyesi tarafından etkinlik alanına;
• Çilehane bölgesine 50 adet piknik masası kuruldu, 30 adet bank yerleştirildi.
• Olası kanalizasyon sorununa karşı bölgeye vidanjör gönderildi. 
• 2 adet içme suyu tankeri, 2 adet ambulans tıbbi elemanlarla hazır bulunduruldu.
• 2 adet sokak yıkama ve 2 adet süpürme aracı bölgede çalışmaya başladı.
• 1 adet 1000 kişilik, 1 adet 500 kişilik 2 dev çadırla lojistik bir üs kuruldu.
• 10 Zabıta ve 10 Güvenlik elemanı görevlendirildi.
• Misafirler için 2 Otobüs ve 1 Minibüs ayrıldı.
• Olası elektrik kesintilerine karşı 1 adet jeneratör gönderildi.
• Mobil tuvaletler ve çok sayıda lojistik malzeme gönderildi.
 

ŞÜKRÜ GENÇ: KIBLEMİZ BARIŞ VE SEVGİ OLSUN

bektasic4.jpg

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; Hacı Bektaş Veli'nin ölümünün 667. yıl dönümü öncesinde yayınladığı mesajda:  ''Mevlana'nın, Yunus Emre'nin Hacı Bektaşi Veli'nin kurduğu gönül köprüleri gönülleri fethetmek için yüz yıllardır yol yürüyen sevgi erenlerinin önünde saygıyla eğildiğini belirtti.
 
Şükrü Genç, mesajında şöyle devam etti:  Gönül erenlerinin, Anadolu'nun bu verimli topraklarına ektikleri gizemli tohumunun adı aşktır, sevgidir ve barıştır. Bu güzel toprakları kardeşlik coğrafyasına dönüştüren, bu kardeşliği ise bir yaşam biçimine çeviren bu güzelliğin ana kaynağı aşktır. Bu güzel Anadolu’nun mayası işte bu şekilde yoğrulmuştur.  
 
Bu aşk ateşinin  içinde bulunduğumuz yüzyılda da yanıyor olması başka türlü açıklanamaz. İşte Bu toprakların gerçek hazinesi Mevlana'dır, Derviş Yunus'dur, Hacı Bektaşi Veli'dir. 
 
'Ara, bul' diyor. Arayıp, bulacağız. Yunus'umuz, Mevlana'mız, Hacı Bektaşi Veli'miz, yönümüzü gösteriyorlar bize. Yeter ki görmesini bilelim, yeter ki, bakmasını bilelim, yeter ki aramasını bilelim.
 
Anadolu erenleri, Haçlı ve Moğol saldırılarının İslam coğrafyasını yangın yerine çevirdiği 13. yüzyılın yalnızlığını ve çaresizliğini ortadan kaldıran yaşam mimarlarıdır. Anadolu erenlerini, insanları sevgi ve barış potasında yeniden yoğurarak, manevi, yüksek erdemli bir toplum inşa ettikleri için anmalıyız. 
 
İnsanlığın vicdan terazisi yeniden doğru tartmalı. Kaybettiğimiz  güzelllikleri yeniden arayıp bulmalıyız. 
 
Bu güzel üklemizde bu güzel coğrafyada barış içinde, huzur içinde, kardeşlik, birlik ve dayanışma içinde  yaşamasını bilelim. Dünyada barışı, Türkiye'de barışı isteyelim. Kıblemiz barış ve sevgi olsun.

Bu haber toplam 5963 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
6 Yorum