Sarıyer'den dünyaya barış mesajları

Sarıyer'den dünyaya barış mesajları
Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı gecede Sarıyer’den dünyaya barış mesajları verildi.

barisic1.jpg

Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali”  kapsamında Maslak Tim Center’da görkemli bir kutlama yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı ve tüm dünyaya barış mesajlarının verildiği geceye; CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Tuncay Özkan ile kızı Nazlıcan Özkan, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Mazlum Çimen barış için söyledi 

Festivali kapsamında sahne alan Mazlum Çimen, İsmail Tunçbilek, Vassilis Saleas, Aytaç Doğan, Hosam Hayek, Muhammed Hatem Hamila, Ladik Çocuk Korosu, Koray ve Mehmet şarkılarını barış için söylerlerken, Sarıyer Halk Dansları Grubu gösterileri ile büyülediler. Daha önce sahneye çıkacağı açıklanan Sertab Erener ise programa birkaç saat kala iptal etti. Erener’in sağlık sorunları nedeniyle programa katılamadığı öğrenildi.
 
barisic4-001.jpg

Şafak Pavey söyledi Kılıçdaroğlu dinledi

Kılıçdaroğlu’nun salona gelmesinin ardından sahnede yöresel gösteriler sunuldu. Daha sonra 1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle Sarıyerli başkanlar “barış ve kardeşlik” mesajları verdi. Tiyatrocu Fırat Tanış ve Nefise Karatay’ın sunuculuğunu yaptığı barış festivalinde Mazlum Çimen ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’i davet ederek Edip Akbayram’ın “Öyle Ağırım ki Kendime” türküsünü söyledi. Büyük alkış alan ikili düetin ardından hep birlikte “Barış Güvercini” türküsünü seslendirildi. Katılımcılar, barışın istikrarı ve her tarafa yayılması için hep birlikte ıslık çaldılar.
 

Genç: “Yaşanan acıları yüreğimde hissediyorum”

barisic2.jpg

Barışa Çağrı Festivali’ne ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada, “Bir yerel yönetici olarak, bir yurttaş olarak yaşanan acıları ben de yüreğimin derinliklerinde hissediyorum. 6.Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sarıyerimiz her dinden, mezhepten, inançtan insanımızın yıllardır yan yana yaşadığı bir barış ilçesidir. Bu mozaikte yaşamak bizim için büyük bir mutluluk ve övünç kaynağı. Göreve geldiğimiz günden itibaren temel amacımız Sarıyerimiz de oluşturduğumuz bu barış ilçesi örneğini her ne pahasına olursa olsun devam ettirmektir. Hatta daha da ileri gidiyor, Sarıyer örneğini tüm Türkiye’ye yayabilmek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözüne sahip çıkarak bunu dünyaya duyurmak istiyoruz. İşte bu nedenle biz her sene bir araya geliyoruz. Her sene sizlerle beraber barışa çağrı yapıyoruz. Birlik ve beraberlik! Bizim vatanımızın da özü budur. Biz bugün bu duygularla hareket etmeli, barış ve kardeşlik duygularımızın bozulmasına asla müsaade etmemeliyiz” dedi.
 

Kılıçdaroğlu: Barış için çaba sarf etmeliyiz

barisic3.jpg

“Barış Sevgi Kardeşlik Birleştirmektir” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Barışı seviyoruz. Barışı sevdiğimiz çocuklarımıza Barış ismini verdiğimizden belli. Bütün inançların ortak alanıdır aslında ama barışı bozan yine biziz. O zaman yapmamız gereken şey; barışı sağlamak için çaba sarf etmektir” diye konuştu. Siyasetin acımasız bir alan olduğunu sürekli olarak tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Siyaset İnsanları bölen, ayrıştıran bir alan olabiliyor. Ama siyaset barışı sağlayan bir alan da olabilir. Biz barıştan yana politika güden ve bunu sağlayan bir gelenekten geliyoruz. Bu geleneği hep birlikte yaygınlaştırmak zorundayız” dedi. “İnsanımız çok güzel, politikalarımız da çok güzel emin olun kötü olan politikacılardır” diyen Kılıçdaroğlu, bireylerin barıştan, dostluktan, türkülerden yana tavır alırlarsa sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyada barışın sağlanabilineceğini belirtti.
 
Konuşmaların sonunda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, barış mesajının yazılı olduğu plaketi ve barışı simgeleyen zeytin ağacı fidanını Kılıçdaroğlu’na hediye etti.

Bu haber toplam 6667 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT