Sarıyer'den çözüm sürecine destek

Sarıyer'den çözüm sürecine destek
Sarıyer Belediyesi'nin konuğu olarak Diyarbakır, Batman ve Bingöl’den Sarıyer'e gelen yaklaşık 150 muhtar, düzenlenen Boğaz gezisiyle İstanbul’un göz kamaştıran güzelliğini farklı bir açıdan izleme olanağı buldu.
CHP’nin düzenlediği “Muhtarlar Buluşması” kapsamında Sarıyer Belediyesi’nin konuğu olarak Diyarbakır, Batman ve Bingöl’den Sarıyer’e gelen yaklaşık 150 muhtar, düzenlenen Boğaz gezisiyle İstanbul’un göz kamaştıran güzelliğini farklı bir açıdan izleme olanağı buldu. İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde yenen yemeğin ardından Güneydoğu Anadolu türküleri söylendi ve el ele tutuşarak halaylar çekildi. Kardeşlik ve sevgi duygularının ön plana çıktığı gecede, kalıcı barışa ve toplumsal dayanışmaya duyulan özlem dile getirildi.

muhtarlar5-001.jpg
 
Halkların kardeşliğinin bir kez daha ve son derece açık biçimde görüldüğü gecede açılış konuşmasını, konukların ağırlanmasında büyük emeği geçen isimlerden Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber yaptı. Yakın geçmişte yaşanan Van Depremi’nin acılarını sarmak için Sarıyer Belediyesi’nin Sarıyer halkıyla birlikte seferber olduğunu ve ilçe halkının tüm gücüyle depremzedelere yardım için çalıştığını, her haneden bir dost el uzandığını belirterek, “İşte bu nedenle Sarıyer halkına kölelik etmeye hazırım; çünkü derin acılar yaşayan yurttaşlarımıza kol kanat gerdiler” dedi. Muhtarlar Buluşması’nın önemine de değinen Ayber, demokrasinin temel taşları olan muhtarların, toplumsal uzlaşmayı sağlama noktasındaki önemine işaret etti. 

muhtarlar4.jpg

Sağlanan diyalog ve uzlaşı ortamı ümit verici
Ayber’in ardından Bingöl muhtarları adına Abdullah Batangu, Batman muhtarları adına Nizamettin Güzel ve Diyarbakır muhtarları adına Hasan Ekinci birer selamlama ve teşekkür konuşması yaptı. Sağlanan diyalog ve uzlaşı ortamının ümit verici olduğunu, toplumsal mutabakatın ve sorunların çözümünün sosyal demokrasi ekseninde şekillenebileceği vurgulandı.

muhtarlar3.jpg
 
Emirgan’dan Güneydoğu’ya barış mesajları
Konuk muhtarları temsilen yapılan konuşmaların ardından söz, Sarıyer muhtarları adına Emirgân Muhtarı Şakir Şahin’e verildi. Misafir muhtarlarla yaptığı sohbetlerde, Güneydoğu illerinde muhtarlık yapmanın zorluklarını bir kez daha en yalın haliyle anladığını ifade eden Şahin, gelecekte yurdumuzun o coğrafyasında da barışın ve huzurun hâkim olmasını diledi. Şahin, Sarıyer’de böylesi bir organizasyonun gerçekleşmesinden mutluluk ve gurur duyduğunu sözlerine ekledi. 

muhtarlar2.jpg

Başkan Genç: “Önce bir helalleşmeyle başlamalıyız”
Programda son konuşmayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç gerçekleştirdi. Katılımcıları “Sevgili dostlarım” hitabıyla selamlayan Genç, Muhtarlar Buluşması projesinin gündeme geldiği günden itibaren büyük mutluluk duyduğunu ve bu projeye ev sahipliği yapan belediyelerden biri olmanın onurunu yaşadığını belirtti. “Önce bir helalleşmeyle başlayıp, sonra gönüllerimizi üst üste koymamız gerekiyor” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Genç, konuşması boyunca eşitlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. İçinden geçtiğimiz süreçte, iç ve dış siyasi arenada, kendi emellerini hayata geçirmek için canları hiçe sayan politik odakların mutlaka bilinmesi ve sırası geldiğinde hesap sorulması gerektiğini özellikle ifade eden Genç, “Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı yıllarında bir arada mücadele verdiysek, bugün de bu mücadelenin devamını getirmek zorundayız. Bunu lütfen kentlerinizde, mahallelerinizde yurttaşlarımıza anlatın. Sizlerle tanıştığımız ve sizleri konuk ettiğimiz için çok mutluyum. Bundan onur duyuyorum. Hoş geldiniz. Bize mutluluk getirdiniz” dedi. 

Kardeşlik türküleri söylendi
Gece, türküler ve halaylarla devam etti. Programın son bölümünde söylenen türküler, ağıtlar ve uzun havalara Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Başkan Yardımcısı Adnan Ayber de eşlik etti. Etkinlikte yer alan Kanal E Plus ise, katılımcılarla söyleşiler gerçekleştirdi.

muhtarlar1.jpg

Sarıyer’den Çüngüş’e kardeşlik köprüsü
Programda bir de sürpriz yaşandı. Baltalimanı Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Aslan ile Diyarbakır’ın Çüngüş İlçesi Camiisud Mahallesi Muhtarı Mehmet Demiroğlu organizasyonda bir araya gelerek kardeş mahalle girişimine bir örnek temsil etti. Baltalimanı Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Aslan, Camiisud Mahallesi Muhtarı Mehmet Demiroğlu’yla görüştüklerini ve mahallede yaşayan işadamlarıyla gerçekleştirdiği diyalog sonucunda Çüngüş’e düzenli olarak kırtasiye yardımı yapacaklarını ifade etti. Demiroğlu da bu ikili diyalogdan duyduğu sevinci belirterek, iki mahalle arasındaki iletişimin karşılıklı olarak gelecekte de süreceğinden kuşku duymadığını sözlerine ekledi.
 
Diyarbakır, Batman ve Bingöl’den Sarıyer’e gelen muhtarlar Sarıyer Belediyesi’nin Kilyos Sosyal Tesisleri’nde konuk ediliyor. Muhtarlar İstanbul'un tarihi ve turistik mekânlarını görme imkanı da buluyor. 

Bu haber toplam 5441 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum