Sarıyer'den Caner'e destek

Sarıyer'den Caner'e destek
Pazar günü gerçekleştirilecek olan 25. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarında mücadele edecek olan down sendromlu Caner Ekin’e Sarıyer’den destek geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş, Engelliler Federasyonu ve Sarıyer Kaymakamlığı işbirliği ile 25. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları yarın saat 14.00'da Kanlıca-Kuruçeşme arasında gerçekleştirilecek. Yarışa down sendromlu olan Caner Ekin de katılacak.

caneric4.jpg

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Caner Ekin’e destek vermek amacıyla Yeniköy Spor Kulübü Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. İlçeSpor Müdürü Namık Şişman, İASKF ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez ve Yeniköy Spor Kulübü Başkanı Hamit Cevahir’in de katıldığı basın toplantısında konuşan Kaymakam Karaman; “Caner kardeşimizden çok büyük bir başarı bekliyoruz. Bu başarı konusunda Sarıyer Kaymakamlığı olarak üstümüze ne düşüyorsa yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı TASKK Genel Başkanımız sayın Ali Düşmez’e ve Yeniköy Spor Kulübü Başkanı Hamit Cevahir’e teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Karaman Caner Ekin’e ödül de verdi. 

caner5.jpg
 
Caner’in şampiyonluk ödülünü Başbakan vermişti
30 Kasım 1982'de down sendromu olarak dünyaya gelen Caner Ekin, yaklaşık 4,5 yaşından bu yana eğitim alıyor ve 12 yaşından bu yana yüzen bir sporcu. 2001 yılından bu yana kendi katagorisin de serbest ve sırtüstü dallarında tüm katıldığı Türkiye Şampiyonaları'nda şampiyon olmuş birisi.
 
Caner ayrıca Haziran 2003 yılında İrlanda'da yapılan Dünya Özel Olimpiyat Oyunları'nda yüzme dalında bir altın bir Gümüş madalya kazanmıştı. Ödülünü ise İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan takmıştı. Temmuz 2004 yılında İstanbul'da olimpiyat meşalesi Türkiye ayağında Atina'ya gidilecek olan meşaleyi zihinsel engelli sporcu olarak katılımcılarla birlikte 400 metre taşımıştı. 
 
caneric3.jpg

caneric2.jpg

caneric1.jpg

Bu haber toplam 5334 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT