Sarıyer'deki üç tesis İBB'den alınıp bakanlıklara veriliyor

Sarıyer'deki üç tesis İBB'den alınıp bakanlıklara veriliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımında bulunan birçok tesisin tahsislerinin iptal edilerek, çeşitli bakanlıklara bağlandığı ileri sürüldü.

31 Mart yerel seçimlerini kesin olmayan conuçlara göre CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıyla birlikte daha önce çeşitli kurumlardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımına sunulan birçok tesisin tahsislerinin de iptal edilerek, bu tesislerin çeşitli bakanlıklara aktarıldığı ileri sürülüyor. Bu kapsamda İBB’nin kullanımında bulunan Sarıyer’deki üç değerli tesisin tahsislerinin bozularak çeşitli bakanlıkların kullanımına sunulması için çalışmaların yapıldığı belirtiliyor.

Marmaracık Kampı Spor Bakanlığı’na geçiriliyor

Daha önce Milli Emlak’tan İBB’ye tahsis edilen Sarıyer Rumeli Feneri’ndeki Marmaracık Gençlik ve Eğitim Kampı’nın tahsisinin bozularak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kullanımına verilmek için çalışma yapıldığı belirtiliyor. 

İBB Kültür Merkezi ve Kütüphanesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na

Öte yandan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından el konulan FETÖ’ye ait Yeniköy Bağlar Mevkii’ndeki Fatih Koleji’nin kampüsü içerisindeki kültür merkezi de İBB’ye tahsis edilmiş, ardından da çocuk üniversitesi kurulması amacıyla İBB tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’na (T3 Vakfı) tahsis edilmişti. 31 Mart yerel seçimlerinden bir gün sonra bu tahsisin de bozularak, tesisin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kullanımına sunulması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.  

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Boğaz Manzaralı bir bina FETÖ’nün Sarıyer İmamı olduğu iddia edilen Muzaffer Taşkın’a kiraya verilmişti. 15 Temmuz’dan sonra buraya da el konularak, ilgili alan İBB’nin kullanımına tahsis edilmişti. Sarıyerlilerin kullanılması için bu bina da kütüphaneye dönüştürülmüş ve seçimden önce de AK Parti’nin Adayı Salih Bayraktar’ın projesi olarak açılışı yapılmıştı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bu binanın da İBB’den alınarak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kullanımına sunulması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6665 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT