Sarıyer’deki üç mahallenin isyanı!

Sarıyer’deki üç mahallenin isyanı!
Kireçburnu, Cumhuriyet ve Tarabya’da yaşayan onbinlerce vatandaş toplu ulaşım sorunu yaşıyor.

SARIYER MANŞET ÖZEL HABER

Nüfus yoğunluğu bakımından Sarıyer’in en yoğun mahalleleri arasında bulunan Kireçburnu, Cumhuriyet ve Tarabya’da yaşayan onbinlerce vatandaş toplu ulaşım sorunu yaşıyor. Daha önce 4. Levent- Tarabyaüstü arasında çalışan 29 T otobüs seferlerinin kaldırılmasıyla da bu sorun daha da arttı. Hacıosman Metro’dan bu üç mahalleye ulaşmak isteyen binlerce vatandaş saatlerce otobüs beklemek zorunda kalıyor. Toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden dolayı isyan noktasına gelen vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan bu sorunun biran önce çözmesini bekliyor. 

“Vatandaş saatlerce otobüs bekliyor”

Okulların açılması ve kış aylarının da gelmesiyle sorunun daha da arttığını belirten Kireçburnu Mahalle Muhtarı Genco Çağlayan, “Burada halkımız büyük bir ulaşım sorunu yaşıyor. Defalarca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yazmamıza rağmen çözüm bulamadık. Özellikle 17.00- 21.00 saatleri arasında vatandaşlarımız metrodan indikten sonra evlerine ulaşamıyorlar. Otobüsler yetersiz kalıyor. Daha önce 4. Levent - Tarabyaüstü arsında çalışan 29 T otobüsü vardı, bunun da kaldırılmasıyla sorun daha da büyüdü. Bu hattın tekrar çalışmasını istiyoruz. Ayrı 29 C Kabataş - Tarabyaüstü sefer sayılarının da arttırılmasını istiyoruz. Bu konuda gerek İBB gerekse Sarıyer Belediye Başkanlarımızdan destek bekliyorum. Mahallelerimize önemli hizmetler sunan Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in de bu konuyu İBB’den takip etmesini istiyorum” dedi.

cumhuriyet-kirecburnu-muhtar.jpg

“Duraklar yetersiz”

Vatandaşların soğuk ve yağışlı havalarda saatlerce durakta otobüs beklediğini belirten Muhtar Genco Çağlayan, “Duraklar da yetersiz. Örneğin Hacısoman’da Cumhuriyet Mahallesi’nin girişinde bulunan durakta bazen yüz kişi bekliyor. Yaşlılar saatlerce ayakta bekliyor. Buradaki kapalı durağın büyütülmesi ve bankların konulması lazım. Ayrıca ışıklandırmaların da olmaması gece saatlerinde büyük sorun oluşturuyor” dedi. 

“Üç büyük mahallenin ortak sorunu”

Aynı sorunları yaşayan mahallelerden biriside olan Cumhuriyet Mahallesi'nin Muhtarı Nevzat Aktan, “4. Levent - Tarabyaüstü arsında çalışan 29 T otobüs seferlerinin yeniden başlaması gerekiyor. O hat bizim bu üç mahalledeki ulaşım problemini büyük oranda çözecek. Bu noktada tüm siyasi partiler, Büyükşehir ve Sarıyer Belediyemizin desteklerini bekliyoruz. Bu, üç mahallede yaşayan onbinlerce vatandaşımızın ortak problemidir” dedi. 

Halk İETT’ye isyan etti 

Sarıyer Manşet Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar da; “Metro ile 20 dakikada geldiğimiz yoldan sonra burada saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Bazen yağmur yağdığı zaman insanlar taksi tutmak zorunda kalıyor. İETT’nin buradaki otobüs seferlerini arttırması için sürekli mail atıyoruz, telefonla arıyoruz ama ilgilenen yok. Yetkililer lütfen bu sorunumuza çözüm bulsun” diye seslendiler.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 9902 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum