Sarıyer’deki son ankete göre Şükrü Genç farkı iyice arttırdı!

Sarıyer’deki son ankete göre Şükrü Genç farkı iyice arttırdı!
AREA Araştırma Şirketi’nin, Sarıyer’de yaptığı performans araştırması sonuçlarına göre Belediye Başkanı Şükrü Genç farkı iyice açtı.

AREA Araştırma Şirketi’nin CHP İstanbul İl Başkanlığı adına Sarıyer’de yaptığı performans araştırması sonuçlarına göre; Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’de farkı iyice açtı. Şükrü Genç, İstanbul’daki başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında da zirveye çıkarken, Sarıyer’deki tanınırlık oranı ise %90.5 olarak ölçüldü.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’un ilçelerinde CHP’li ilçe belediye başkanlarının ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun performansı ile ilgili anket çalışması yaptırdı. AREA Araştırma Şirketi’nin Sarıyer’de yaptığı anket çalışmasının detaylarına Sarıyer Manşet Gazetesi ulaştı.

Sarıyer genelinde 22 Ocak - 4 Şubat 2022 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 1.070 kişi ile görüşülerek, Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi performansı ve seçmen eğilimleri ölçüldü.

Bu Pazar yerel seçim olsa Sarıyer Belediyesi’nde 2019 Sarıyer Belediye Başkanlığı seçimi resmi sonuçlarına oranla; AK Parti’nin oyunun %11 oranında düştüğü görülürken, yine bu Pazar seçim olsa Sarıyer’de Şükrü Genç’in 2019’daki farkı daha da arttırdığı görülüyor.

anket-oyver.jpg

Bu pazar bir yerel seçim olsa mevcut Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ’e oy vereceğini belirtenlerin toplam oranı %53,2 olarak belirlenirken; genel itibariyle Sarıyer Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olanların toplam oranı ise %51,3.

anket-hizmet.jpg

ŞÜKRÜ GENÇ İSTANBUL’DA ZİRVEDE

Araştırmada Sarıyerlilere “İstanbul’un 39 ilçe belediye başkanını düşündüğünüzde en başarılı bulduğunuz hangisidir?” sorusu da soruldu. Verilen cevaplara göre Şükrü Genç açık ara zirvede yer aldı.

İstanbul’un 39 ilçe belediye başkanı en başarılı ilk 3 sıralaması şöyle oluştu:

SARIYER - Şükrü GENÇ -- %24,8
ESENLER - Mehmet Tevfik GÖKSU -- %5,9
BEŞİKTAŞ - Rıza AKPOLAT -- %5,7

sukru-genc-ic1.jpg

EKREM İMAMOĞLU’DA FARKI KORUYOR

Genel itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olanların toplam oranı %49,7 olarak ölçüldü.

anket-ist.jpg

HALK İMAMOĞLU’NUN ENGELLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Merkezi hükümetin İstanbul’un sorunlarına karşı yaklaşımını “engelleme odaklı” olduğunu belirtenlerin oranı %51,9, “Çözüm odaklı” olduğunu belirtenlerin oranı %36,1...

anket-ist2.jpg

Bu pazar bir yerel seçim olsa mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini belirtenlerin toplam oranı %50,6 olarak ölçüldü.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 9076 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT