Sarıyer'deki gecekonduları ilgilendiren önemli karar

Sarıyer'deki gecekonduları ilgilendiren önemli karar
Sarıyer Belediyesi'nin, Sarıyer’in gecekondu mahalleleri için pilot olarak geliştirdiği çalışma meclis gündemine geldi.

Emirgan Mahallesi’nin büyük bir bölümünü kapsayan “951 ada” olarak bilinen ve üzerinde yaklaşık 700 binanın bulunduğu 159 dönümlük alanın imar ıslah plan çalışması Sarıyer Belediye Meclisi’ne geldi. Halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanundan yararlanılması için yapılan çalışma oy birliği ile komisyona havale edildi. Sarıyer’in gecekondu mahalleleri için pilot olacak çalışmanın cuma günü meclisten geçmesi bekleniyor.

sariyer-belediye-meclisi-002.jpg

Sarıyer’in birçok mahallesinden, Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı yüzlerce kişi de meclisi takip etti. Meclis toplantısında konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç çalışmanın detayları hakkında önemli bilgiler verdi. İlgili çalışmanın Sarıyer’in mülkiyet sorunu için pilot bölge olacağını ve diğer mahalleler içinde emsal teşkil edeceğini vurgulayan Genç, “Uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda 8 Mayıs 2015 ve 5 Şubat 2016 tarihlerinde meclis toplantılarında oybirliğiyle kararlar aldık. Evet, Emirgan’dan başlıyoruz. Neden Ermigan’dan başlıyoruz çünkü mülkiyeti Maliye Hazinesi’nde yani tek kurumda” dedi.

700 adet binayı ilgilendiriyor 

Bölgedeki mevcut durumla ilgili bilgi veren Başkan Genç, “159 bin metrekare alanı kapsıyor. Üzerinde 700 adet bina var. 2981 yasasına göre burada 543 kişinin tapu tahsis belgesi var. Boğaziçi İmar Kanunun dışında geri görünüm bölgesinde kalıyor” diye konuştu.  

“30 yıllık süreçte ilk kez böyle bir çalışma yapıyoruz”

sukru-genc3.jpg

Tapu tahsis belgelerinin verildiği 30 yıllık sürecin sonunda ilk kez kendi döneminde Sarıyer’in imar ıslah planlarının ele alındığını vurgulayan Başkan Genç, “Bu konu bizim olmazsa olmazımız oldu. Hukukçularla oturup inceledik. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının bu bölgeyi kapsayıp kapsamadığını araştırdık. Bu noktada çalışma yaptık. “Sizin izniniz olmadan hiçbir evraka imza atmam” diye size söz vermiştim. Bu sözümü tutmaya devam edeceğim. Birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz. Sorunlarınıza sahip çıktığınız için size teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm evler konut alanında kalıyor 

Komisyona havale edilen planlarla ilgili bilgi veren Başkan Genç, “Mevcut yollar aynı olduğu gibi kalıyor. Mevcut binalar konut alanı olarak planlandı. Hiçbir bina yeşil alana ya da yola verilmedi. Tamamen gerçekçi ve uygulanabilir bir plan oldu. Bu plan Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçtikten sonra Büyükşehir’de de onaylanması gerekiyor. Hep birlikte takip edeceğiz” dedi. 

Emirgan Mahallesi 951 Ada’nın İmar Islah Planları oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Hafta içinde komisyonlar toplanarak planlar üzerindeki son çalışmaları yapacak ve cuma günü meclise gelecek.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 10179 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT