Sarıyer’deki binlerce kişinin beklediği haber MECLİSE GELİYOR!

Sarıyer’deki binlerce kişinin beklediği haber MECLİSE GELİYOR!
Kazım Karabekir ve Rumelihisarı Mahallesi’nin ıslah plan çalışması da bu hafta Sarıyer Belediye Meclisi’ne geliyor. 

Sarıyer’in mülkiyet problemi ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Emirgan’ın ardından bu kez de Kazım Karabekir ve Rumelihisarı Mahallesi’nin ıslah plan çalışması da bu hafta Sarıyer Belediye Meclisi’ne geliyor. 

Sarıyer Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı Mahalleleri’nin imar ıslah plan çalışması Pazartesi ve Cuma günü belediye meclisinde görüşülecek. Mülkiyet sorununun çözümüne yönelik 2981 sayılı İmar Islah Planı ile ilgili Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Genç, hak sahiplerini paraya tamah etmeyip, haklarının arkasında durmaya davet ederek, “En büyük güç halktır ve biz birlikte güçlüyüz” dedi.

Tahsis belgesi olup, tapusu olmayan ve 2981 sayılı yasa kapsamında hak sahiplerine yönelik Sarıyer Belediyesi iki ayrı mahallede, mülkiyet sorunu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Gökan Zeybek ve Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, Kentsel Tasarım Müdürü Murat Durna, CHP’li meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

meclis2-001.jpg

İLK TOPLANTI KAZIM KARABEKİR’DE

İlk toplantının yapıldığı, Kazım Karabekir Mahallesi’nin Muhtarı Raşit Erbaş, özverili çalışması nedeniyle Başkan Genç’e teşekkür edip, Meclis toplantısından sonra her şey daha güzel olacak, mesajı verdi. Kazım Karabekir Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Neriman Dülger ise mahalleliyi pazartesi ve cuma günü yapılacak Meclis toplantısına davet etti.

meclis1-001.jpg

GENÇ: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ”

Başkan Genç, mahallelinin evinden başka bir birikimi olmadığını belirterek, hak sahiplerinin geleceğine farklı şekilde müdahil olmaya çalışan art niyetlilerin olduğunu vurguladı. Genç, bölgenin rant bölgesi olduğunu ve ranta uşaklık edenlerin olacağı uyarısını yaparak, “Söz konusu rantçılar hak sahiplerine, ‘Sana 4 bin lira veriyorum. Yarın bunu da bulamayacaksın’  türü yalanlarla aldatmaya çalışıyorlar. Bunlara taviz vermeyin. Her bir alanda ısrarla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Çünkü bu işin sahibi bizleriz ve bu işi yine biz çözeceğiz” dedi. Başkan Genç, halka inanarak hareket ettiklerini kaydederek, “Ama birbirimizi yolda terk edersek, haklılığımızı kaybederiz. Meclis’te inşallah karar çıkacak ve daha büyük bir kitleyle, daha kararlı yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

RUMELİ HİSARI’NDA HALK BİLGİLENDİRİLDİ

Mülkiyet sorunu ile ilgili ikinci toplantının yapıldığı Rumeli Hisarı Mahallesi Muhtarı Çetin Karayılan şöyle konuştu: “Başkanımızın 2981 sayılı yasa kapsamında, hak sahipliği ile ilgili başlattığı projeye tekrar teşekkür ediyor, hepinizi Meclis toplantısına, işlerinizden izin alarak, mutlaka katılmaya davet ediyorum.” Hisar-Der Başkanı Hikmet Kaya ise evraklarını teslim etmeyen yüzde 35’lik bir vatandaş olduğu bilgisini vererek, “Hepinizi Rumelihisarı’ndaki bu irtibat ofisine gelerek evraklarını teslim etmenizi anımsatıyorum” dedi.

Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, 2009’da göreve geldiklerinde, nikâh salonu eksiği, hizmet binası ve mülkiyet olmak üzere üç sorun olduğu tespiti yaparak, "Her mahallemizde yüzde 10’luk hisseli, tapusu olmayan mülk vardı. Başkanımız, ‘Bunu halk istedi diye yaptık’ diyor. Size düşen de, kararınızın arkasında durmaktır” dedi.

meclis3-001.jpg

“GÖNÜLDEN İNANANIN YOLU HEP AÇIKTIR!”

Sarıyer Belediye Başkanı Genç, gönülden inananın yolunun hep açık olacağı mesajını verdiği konuşmasında, “Başta birbirimize inanıp destek vereceğiz. Aradaki yol düşkünlerine ise hiç taviz vermeyeceğiz. Biz bu işe baş koyduk ve mutlaka çözeceğiz. Unutmayın, en büyük güç halktır” dedi. Başkan Genç, vatandaştan elindeki evrakları teslim etmeye davet ederek, “Ne kadar kayıt varsa, biz o kadar güçlüyüz” dedi.

90 yaşındaki emekli öğretmen Niyazi Bal, Başkan Genç'in konuşmasının tüm dinleyenleri rahatlattığını belirterek, "Bize şu düşüyor. El ele verecek, hakkımızı arayacağız. Ama yuvamızda kalacağız" dedi.

Kazım Karabekir ve Rumelihisarı Mahallesi’nin mülkiyet sorunu pazartesi ve cuma günlü Meclis toplantısında görüşülecek.

MECLİS, 700 BİNANIN TAPUSU İÇİN KARAR ALMIŞTI!

Geçtiğimiz ay Emirgan Mahallesi, “951 ada” olarak bilinen ve üzerinde yaklaşık 700 binanın bulunduğu 159 dönümlük alanın imar ıslah plan çalışması 2017’nin, pazartesi günlü ilk Meclis toplantısına gelmişti. Halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanundan yararlanılması için yapılan çalışma, yılın ocak ayındaki ilk toplantısında oy birliği ile komisyona havale edilmiş, yine oy birliği ile kabul edilerek, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne gönderilmişti.

Bu haber toplam 7307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum