Sarıyer’deki 250 bin kişiyi ilgilendiren karar meclisten geçti

Sarıyer’deki 250 bin kişiyi ilgilendiren karar meclisten geçti
Sarıyer'de mülkiyet sorununun çözümü noktasında ilk adım atıldı...

Sarıyer’in gecekondu mahalleri için pilot olacak olan, Emirgan Mahallesi’nin büyük bir bölümünü kapsayan “951 ada” olarak bilinen bölgenin imar ıslah plan çalışması Sarıyer belediye Meclisi’nden geçti. 

Sarıyer Belediye Meclisi ilçe genelindeki gecekondularda yaşayan yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorunu ile ilgili tarihi bir adım attı. Emirgan Mahallesi’nin büyük bir bölümünü kapsayan “951 ada” olarak bilinen ve üzerinde yaklaşık 700 binanın bulunduğu 159 dönümlük alanın imar ıslah plan çalışması Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçti. Gecekondu mahalleleri için pilot olacak çalışma oy birliği ile kabul edilerek, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne gönderildi. İBB Meclisinde de aynı şekilde kabul edildiği takdirde, halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanundan yararlanılarak hak sahipleri tapularına kavuşacak.

sariyer-meclis.jpg

Gecekondu mahallelerinin kaderini belirleyecek olan toplantıyı, Sarıyer’in birçok mahallesinden, Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı yüzerce kişi takip etti. Toplantıda konuşan AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri plan çalışmasına destek verdi. 

Hüseyin Coşgun, “Mülkiyet sorunu üzerinden siyaset yapmak doğru değil”

huseyin-cosgun-sariyer-002.jpg

Sarıyer’deki tapu meselesinin siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini belirten AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun yaptığı konuşmada, “Bizim meclis grubumuzun büyük çoğunluğu da gecekondu mahallelerinde oturuyor. Hepimiz mülkiyet sorununun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz gerek Büyükşehir gerekse AK Parti İlçe Başkanlığı olarak bu sorunun biran önce çözülmesinden yanayız. Bu yüzden Sarıyer’de meclise gelecek olan olumlu her şeye evet diyoruz” dedi.

AK Partili Nurettin Çelik; “Yetmez ama evet “

nurettin-celik-sariyer-002.jpg

AK Partili Nurettin Çelik, dosyada bazı teknik eksiklikler bulunsada her zaman olduğu gibi Sarıyerlilerin lehine olan her projeyi destekleyip, her kararı onayladıklarını belirterek, bu karara da evet diyeceklerini söyledi. Çelik, “Yanlışına rağmen, problemli olmasına rağmen, sıkıntıları çözmesi noktasında tam kanaatimiz, vicdanımız elvermemesine rağmen, sırf bir ufuk açılabilir mi, bu noktada bir ışık çıkabilir mi, acaba Sarıyer halkı bundan istifade edebilir mi düşüncesiyle yetmez ama evet diyoruz. Bu işin takipçisi de olacağız” dedi.

CHP’li Gökan Zeybek; “Yeter ve evet”

gokan-zeybek-sariyer-003.jpg

CHP Grup Sözcüsü Gökan Zeybek de yapılacak imar ıslahı ile ilgili olarak harita üzerinde bilgilendirmede bulundu. Zeybek, imar ıslahını sağlayacak bu çalışmada irade sahibinin başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç olmak üzere, CHP Sarıyer Belediye Meclis Grubu ve Sarıyer’in bütün mahallelerinde kurulu dernek ve kooperatifler olduğunu belirtti. Zeybek, “Biz de grup olarak bu kararı yeter ve evet diyerek onaylıyoruz” dedi.

“Diğer mahallelerin planları da 3 ay içinde bitecek”

Sarıyer’in diğer mahalleleri ile ilgilide çalışmaya başlayacaklarını belirten Gökan Zeybek, “Rumeli Hisarı, Poligon, Pınar, Kâzımkarabekir, Derbent ve tüm mahallelerimizin imar ıslah çalışmalarına başlıyoruz. 3 ay içinde Nisan ayı gibi bu çalışmalar bitecek” dedi.

sukru-genc.jpg

Şükrü Genç; “İBB’den red yerse bilin ki, işin arkasında başka manevralar vardır”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, her zaman toplumun çıkarlarını, kendi çıkarlarının üstünde tuttuğunu ve bu ilkeyle de hizmet verdiklerini belirterek, “Bu çalışmanın her bir boyutu yasal çerçeve içindedir ve İBB’den red yerse bilin ki, işin arkasında başka manevralar vardır” dedi.

"Sarıyer kendine hizmet edeni unutmaz”

sukru-genc-sariyer-kck-001.jpg

Çalışmayla ilgili bilgi veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, göreve geldikleri ilk gün, Sarıyer’in halka arz edilmemiş arazilerini hemen İBB (İstanbul Büyük Şehir Belediyesi)’den istediklerini ve red edildiklerini belirterek, “Keşke İBB bugüne dek, bu arazileri üzerinde yaşayan insanlara devretseydi, bugün burada başka şey konuşacaktık. Her türlü itiraza rağmen ancak başarabildik. Bu çalışmada emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ederim. Beykoz, Beşiktaş, tüm ilçe ve Türkiye’ye emsal oluşturacak bir çalışma oldu. Sarıyer ne kendine hizmet edeni, ne de vatanını unutur” dedi.

Konuşmaların sonunda yapılan oylamada Emirgan Mahallesi “951 ada” olarak bilinen bölgenin imar ıslah planları oy birliği ile kabul edildi. Meclis salonunu dolduran vatandaşlar kararı akışlarla karşıladı.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 8382 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT