Sarıyer'de vahşet! Döve döve köpeğin kafasını kırdılar!

Sarıyer'de vahşet! Döve döve köpeğin kafasını kırdılar!
Uzun zamandır Türkiye’nin gündeminde olan Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yeni bir skandal daha yaşandı.

Gökan Zeybek’in iki gün önce “pırıl pırıl çalışıyor” dediği barınakta vahşet!

İddialara göre; barınaktaki Adem İ. isimli işçi bir köpeği öldüresiye dövdü. Feci şekilde dövülen hayvanın kafatasında çatlaklar tespit edildi.

Hayvan hakları savunucusu Banu Aydın olayın ayrıntılarını Sözcü Gazetesi’ne şöyle anlattı; “5 Nisan Salı günü Sarıyer veteriner hekimlerinden Kübra Kaya barınakta bir kafese tedavi için giriyor, temizlik işçisi Adem İ. de onunla birlikte yardıma gidiyor. Adem İ. yerler ıslak olduğu için köpeğin üzerine düşüyor. Köpekte canı yandığı için havlıyor. Köpeğin üzerine düşerek kolu çizilen Adem İ.’ye pansuman yaptırmak için idari binaya götürüyorlar. Pansumandan çıkıp barınağa geri gidiyor Adem.  Ve idari binada bulunan veterinerler büyük bir gürültü duyuyorlar. Bunun üzerine koşarak barınağa gidiyorlar ve 15 dakika önce Adem İ.’ye havlayan köpeği  yerde kanlar içerisinde ve sırılsıklam görüyorlar. Adem zaptira ile tutmaya çalışırken köpeğin çok çırpındığını ve duvara kafasını vurduğunu söylüyor. Hayvanı hemen içeri alıp röntgen çekiyorlar ve kafatasının kırık olduğunu görüyorlar. Adem’e ne yaptığını tekrar sorduklarında ‘beni ısırdı hortumla su tutup dövdüm bunu hak etti’ cevabını alıyorlar. Bunun üzerine veterinerler tutanak tutuyor.

Gökan Zeybek, iki gün önce “Eksiklerimizi kabul ediyoruz” demişti

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek son meclis toplantısında AK Partililerin Kısırkaya Hayvan Barınağı ile ilgili eleştirilerine, “Eleştirilerden ders alıyoruz be bunları gidermek için çalışıyoruz. Hayvan barınağı ile ilgili bazı eksiklerimiz vardı. Yasal olarak yasak ırk hayvanları biz topluyoruz ve burada besliyoruz ve yaşamlarını idame ettiriyoruz. Bizim rehabilitasyon merkezimizde herhangi bir sokak köpeği bulunmaz. Uyuz hayvanlar, kısırlaştırılması gereken hayvanları ameliyat ederiz, tedavi ederiz iyileşince de aldığımız yere bırakırız. Oradaki kapasiteyi 2 katına çıkardık, personel sayımızı arttırdık yine eksiğimiz varsa biz bu konuda herkesin destek ve görüşlerini almaya hazırız. Ne zaman isterseniz gideriz oranın nasıl düzenli ve pırıl pırıl çalıştığını beraber inceleriz” şeklinde cevap vermişti.

Bu haber toplam 11090 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
4 Yorum