Sarıyer'de uyuşturucu nöbeti!

Sarıyer'de uyuşturucu nöbeti!
Sarıyer Maden Mahallesi sakinlerinin başı, uyuşturucu satıcılarıyla dertte. Mahalleli uyuşturucu satışını engellemek için gece nöbet tutuyor.

Mahalle sakinleri, seslerini yetkililere duyurmak için ellerinden geleni yapıyor. Uyuşturucu satışını engellemek için nöbet tutuyor, bu işi yapanların evlerinin bulunduğu yolları pazar tahtalarıyla kapatıyor ve satıcıları protesto ediyorlar. Mahalle sakinleri uyuşturucu satıcılarına isyan ediyor.

Maden Mahallesi Muhtarı Mehmet Gümüş: “Durumu kaymakamlığa ve emniyete bildirdik. Fakat müdahale edilmedi. Emniyet güçleri‘Suçüstü yakalamamız gerekiyor’ diyor. Gençlerimizi zehirleyen bu kişiler mahallemizin yüz karası. Yıllardır bu pisliği yapılıyorlar ve birkaç ay hapis yatıp işlerine devam ediyorlar. Ben görevimi yaptım, sıra emniyette.”

Mahalle sakini Ali Özgür Salçan ise, “Bu mahallede uyuşturucu satan iki kardeş var. Evlerine gün boyu onlarca kişi girip çıkıyor. Ayık kafayla gelenler, yamulmuş vaziyette ayrılıyor. Biz de bunları önlemek için eylem yapıyoruz. Dün yolları kapatıp, polis çağırdık ama polis 3 saat sonra geldi. Geldiğinde de müdahalede bulunmadı. Gerekçeleri nöbetçi savcının uyuyor olmasıydı.” dedi.

Mahalle sakini Volkan Sarıer, “Mahallede çocuklarımız büyürken uyuşturucu satılması bizi endişelendiriyor. Yanı başımızda peynir ekmek gibi uyuşturucu satılıyor. Civardaki bir üniversitede okuyan öğrenciler de sürekli buraya geliyor. Artık canımıza yetti, 600 yakın imza toplayıp, kaymakamlığa verdik.” diye konuştu.

Mahallede esnaflık yapan vatandaş: “Mahallede onlarca çocuk var. Bizim kaygımız bu çocukların da uyuşturucuya bulaşması. Mahallede sabahtan geceye kadar uyuşturucu trafiği var. Göz göre göre satıyorlar. Biz de mahalleye uyuşturucu almaya gelenleri dövüp uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Ama bu da çözüm değil, yetkililer ya bu eve müdahale eder ya da biz biliriz ne yapacağımızı.” diyerek sitem etti.

Milliyet muhabirinin mahalle sakinleriyle konuştuğunu duyan emniyet yetkilileri, aynı gün uyuşturucu satıldığı öne sürülen evi bastı. Sarıyer Emniyet Müdürlüğü baskın sonrası şu açıklamayı yaptı: “Uyuşturucu satmakla suçlanan kişiler zaten sabıkalı. İhbarlar üzerine şahısları izliyorduk, müdahale için uygun zamanı kolluyorduk. Fakat siz olayı duyunca, erken müdahale etmek durumunda kaldık. Baskında evde kimseyi bulamadık, bir maddeye rastlamadık. Mahalleli rahat olsun, evi denetim altına aldık.”

Bu haber toplam 8943 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT