Sarıyer’de tüzük tartışmaları

Sarıyer’de tüzük tartışmaları
Sarıyer Spor Kulübü’ndeki tüzük tartışması devam ediyor. Adnan Özcan’ın tüzük tadili için imza toplamaya çalışması ve bu konuyla ilgili açıklamalarına cevap geldi.

Geçtiğimiz yıl tüzük çalışmalarıyla ilgilenen Gürol Bağcı, Eyüp Odabaşı’nın basına verdiği kahvaltıda İbrahim Balcı ve Adnan Özcan’ın açıklamaları üzerine basın açıklaması yaptı.

GÜROL BAĞCI'NIN BASIN AÇIKLAMASI 
Büyük sağlık sorunlarım nedeniyle İstanbul dışında olduğum bir dönemde Sarıyer Manşet Gazetesi'nin internet sayfasında Sayın Eyüp Odabaşı’nın Sarıyer yerel basınına vermiş olduğu kahvaltı ile ilgili haberde Sayın İbrahim BALCI’nın “-.. geçen sene komisyonun hazırladığı tüzüğün dışında farklı bir tüzüğün dernekler masasına verilerek bazı kişilerin kulüpte kendi kafalarına göre bir şeyler değiştirmek istedi…” şeklindeki açıklamasını üzülerek okudum.

Her ne kadar adım geçmiyor olsa da bazı kişiler diye kastettiği kişilerden birisi olduğum için açıklama yapmam gerektiğini düşündüm. Çünkü birçok kişi tarafından bilinmektedir ki Dernekler Masası ile Kulübümüz arasındaki Tüzük değişikliği ile ilgili iletişimi Kulüp Müdürümüz Şeref AYER ve ben yürüttüm.

Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki Komisyonun hazırlamış olduğu tüzükten başka bir tüzük dernekler masasına götürülmemiştir.

Dernekler masası Başmüfettişi Abdülkadir Bey komisyonun hazırladığı tüzüğün bazı maddelerin üzerini çizmiştir. Üzeri çizili olan tüzük Şeref AYER’de mevcuttur.

Tüzükte hassas nitelikte maddelerin üzeri çizilince Abdülkadir Bey’den olması gereken şekli yazılı olmasını talep edilmiştir. Word ortamında hazırlanmış olan Komisyonun hazırladığı Tüzük Abdülkadir Bey’e ulaştırılmış, kendisi tarafından hazırlanan söz konusu tüzük metni Tüzük tadil kongresine sunulmuştur.
Bazı maddeler Dernekler kanunu ve Medeni kanuna ters düşmesi nedeniyle bazıları da gerek olmadığı gerekçesiyle tamamen Abdülkadir Bey tarafından çıkartılmıştır.

Kanuna aykırı olan maddeler Yüksek Divan Kurulu yetki ve sorumlulukları ile dernek üyeliklerinin onay süresidir. Bulunmasına gerek olmayan maddelerin çıkartılması ile ilgili gerekçesi ise ilk kuruluş tüzüğünde olması ve bu bilgilerin İstanbul İl Dernekler Masası kayıtlarında olması gösterilmektedir.
Abdülkadir Bey bu  değişiklikleri Yeni TTK., Medeni Kanun, Dernekler Kanunu ve UEFA Kriterleri doğrultusunda yapıldığı ifade etmiştir.

Bunların dışında Komisyonun hazırlamış olduğu tüzükle ilgili hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Komisyonun hazırladığı tüzük ile mevcut tüzük karşılaştırıldığında bu gerçek tüm çıplaklığı ile ortaya çıkacaktır.

Mevcut tüzükte bazı eksik yada kafa karıştıran hususlar vardır. Ancak bunlar komisyonun hazırladığı tüzükten kaynaklanan eksikliklerdir.

Büyük Sarıyer Camiasının yaşanan süreci doğru bir şekilde bilmesi en büyük dileğimdir.
Saygılarımla

Bu haber toplam 1939 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT