Sarıyer'de tarihi eser operasyonu! 

Sarıyer'de tarihi eser operasyonu! 
Tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda Sarıyer’de bir depoda, Helenistik Döneme ait mezar steli, Roma ve Bizans dönemlerine ait 43 tarihi eser ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer’de tarihi eser kaçaklığı yaptığını belirlediği 2 şüpheliyi takibe aldı. Yapılan takipte, Sarıyer'de bir depoda, birçok tarihi eser bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Araştırmaların ardından adrese baskın düzenlendi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınırken,  baskın yapılan adreste, Helenistik Döneme ait mezar steli, Roma ve Bizans dönemlerine ait çok sayıda eser ele geçirildi.  

Helenistik Döneme ait mezar stili

Aramalarda, üzerinde bitkisel işleme olan 21 sütun başlığı, 1 taş boğa başı, üzeri insan kabartmalı bir sütun parçası, cenaze kompozisyonlu mezar siteli, kabartma betimli 8 rölyef parçası, çift başlı kartal kabartmalı bir haçın da aralarında bulunduğu 43 tarihi eser ele geçirildi.  Helenistik Döneme ait olan bir mezar stelinin 2 bin 200 yıllık olduğu, ele geçirilen diğer eserlerin ise Roma ve Bizans Dönemine ait olduğu ifade edildi. Uzman ekipler, 43 parça eserin yıllar içerisinde toplanarak depoya götürüldüğünü belirtti.   Elde edilen eserler Arkeoloji Müzesi'ne teslim edilirken, gözaltına alınan 2 kişi hakkında, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Bu haber toplam 5885 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT