SARIYER'DE TAPU SEVİNCİ!

SARIYER'DE TAPU SEVİNCİ!
Sarıyer’deki dört mahallede vakıf arazileri üzerinde oturan yüzlerce aile, trampa kanunuyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden tapularını almaya başladı.

Sarıyer’deki dört mahallede vakıf arazileri üzerinde oturan yüzlerce aile, trampa kanunuyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tapularını almaya başladı. Tapu sevinci yaşayan vatandaşlar duygularını, “Rüyada gibiyiz, yıllardır bugünü bekliyorduk” şeklinde ifade etti.

tapu1.jpg
 
Sarıyer’de yılardır tapu özlemiyle yaşayan yüzlerce aile büyük bir heyecan yaşadı. Daha önce; Trampa kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yapılan protokollerle Sarıyer’de Yeniköy Bağlar Mevkii, Çayırbaşı, PTT Evleri, Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan vakıf arazileri Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmişti. Milli Emlak Müdürlüğü de bu arazileri üzerindeki hak sahiplerine satması için 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretmişti. Vatandaşların tapularına kavuşması için bütün hukuki süreçleri tamamlayan AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hak sahiplerine tapularını vermeye başladı.
 

AK Partili Canarıkan, “40 yıllık sorunu çözdük” 

AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne giden 24 aile encümenden yerlerini satın aldı. İşlemleri biten vatandaşlar sorunlarını çözdüğü için AK Partili Canarıkan’a teşekkür etti. Canarıkan, “Çözüm AK Parti’dedir. CHP’li Sarıyer Belediyesi’ne rağmen vatandaşlarımıza tapularını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim en büyük mutluluğumuz halkımızın mutluluğudur” dedi.
 

Özdemir, CHP’ye rağmen halkımız tapusunu aldı

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise, CHP’nin tüm engellemelerine rağmen vatandaşlarımız tapularına kavuşuyor. 2003’te TBMM’den çıkan kanunu CHP Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirdi. Daha sonra 2007’de TBMM’de tekrar görüşülerek kabul edilen kanun, bu kez de dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in vetosuna takıldı. Binlerce ailenin yüzünü güldürecek olan ve bir türlü yürürlüğe giremeyen Trampa Yasası 5793 sayılı Kanun içerisinde 25.07.2008 tarihinde yeniden tekrar TBMM’de kabul edildi ve kanun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi. Böylece vakıf arazileri üzerinde oturan vatandaşlarımızın tapularını almalarının önü açılmış oldu. Mutlu sona böyle geldik. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm mahallelerin mülkiyet sorununu çözeceğiz. Kimse engel olamayacak” dedi. 
Tapularına kavuşan vatandaşlar ise duygularını şu şekilde ifade ettiler.
 
haksahipleri.jpg
 

Mustafa Çoban: 38 yıldır hep bugünü bekliyorduk

Biz oraya yerleştiğimizde çakallar dolaşıyordu. Anadolu’dan geldik küçük bir kulübe yaptık orada. Çoluk çocuğumu da burada büyüttüm. 28 yaşında oraya geldim şuan 66 yaşındayım. 1986’da Vakıflar’ı mahkemeye verdik ama mahkemeyi kaybettik. Bu hükümetimiz sağ olsun Vakıflardan arazilerimizi Büyükşehir’in üzerine aldı biz de 38 sene sonra tapumuza kavuştuk.
 

Galip Kahraman: Sanki rüyada gibiyim!

Biz oraların hep çamurunu çektik. Çok zorluklar çektik. Allah’a şükürler olsun ki bugünleri gördük. Hiç inanamadık sanki rüyadayım. Ferahevler’de bu sorunu yaşayan 12 parsel var, bu parsellerin üzerinde en az 1500 – 2000 kişi yaşıyor. Bu sorun hallolduktan sonra Sarıyer’de sorun kalmamış demektir. Halil Canarıkan Bey ile sabahın 8’nde karların içerisinde İstiklal Caddesi’ni arşınladığımız günlerimiz oldu. Hayati Yazıcı, Mehmet Ali Şahin, Canan Kalsın ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir başta olmak üzere çok sayıda büyüğümüz bizim sorunumuzu dinledi ve çözümü sağladı. Allah bu sorunu yaşayan herkese bugünleri göstersin. Allah Büyükşehir’den de bu işte hakkı geçen herkesten Allah razı olsun. 6 tane arkadaşımızın ömrü bugünleri görmeye yetmedi.
 
tapu2.jpg
 

Binali Yahşi: Yıllarca vakıflara çuvalla para ödedik

Yemiyorduk, içmiyorduk vakıflara para ödüyorduk. Elimde bir çuval dolusu ödeme belgesi var. AK Parti olmazsa bu günleri göremezdik. Allah onlardan bin defa razı olsun. Kim hizmet ediyorsa sonuna kadar arkasında olacağız.
 

Süleyman Kapıyoldaş: 40 yıldır bu günü bekledik

Tam 40 yıldır burada oturuyorum. Ne çocuklarım ne de ben bu ev benim diyemiyorduk. İçimizde büyük bir dert vardı. Yarınımız belli değildi. Çözenlerden Allah razı olsun. Rüyada gibiyiz.
 

İfakat Atik: İlk kez rahat uyuyacağım

70 yaşındayım. 3 çocuğum var. Sarıyer’e geldim geleli bu sorunla uğraşıyorum. İnşallah bu sefer son olacak, tapularımıza kavuştuk. Evimde artık rahat rahat uyuyabileceğim. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun.
 
sozsoy3-001.jpg
 

Sarıyerliler tapularını Kadir Topbaş ve Sedat Özsoy’un elinden teslim alacak

Sarıyer’de binlerce kişi 22 Şubat’ta düzenlenecek tapu dağıtım töreni ile tapularını İBB Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’un elinden alacak.
 

Bu haber toplam 12278 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum