Sarıyer'de su kesintisi ne zaman sona erecek?

Sarıyer'de su kesintisi ne zaman sona erecek?
Sabah saatlerinden itibaren yaşanılan su kesintisi Sarıyerlileri mağdur ederken, konu ile ilgili İSKİ açıklama yaptı.

Sabah saatlerinden bu yada Sarıyer'de yaşanan su kesintisi nedeniyle Sarıyerliler büyük mağduriyet yaşıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, çökmenin yolun altından geçen su borusunun patlaması sonucu meydana geldiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Sabah saatlerinde Sarıyer'in Yeniköy Mahallesi'nde yer alan 900 mm çaplı ana isale hattında arıza meydana gelmiştir. Arıza sebebiyle sahil yolunda çökme meydana gelmiş ve önlem olarak sahil yolu trafik ekiplerince trafiğe kapatılmıştır. Ekiplerimizce arızaya müdahale edilmektedir. Arıza sebebiyle Sarıyer ilçesi Tarabya, PTT Evleri, Yeniköy, İstinye, Çayırbaşı, Merkez, Cumhuriyet, Büyükdere, Ferahevler, Maden ve Kireçburnu mahallelerine su verilememektedir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir." 

Akşam saatlerinde İSKİ tarafından tekrar su verilmeye başlandı.

YENİ BORU GETİRİLDİ

Öte yandan sabah saatlerinden bu yana çalışmalarını sürdüren İSKİ ekipler, kepçelerle yaptığı kazıların ardından ana isale borusuna ulaştı. İnceleme yapan ekipler, basınç sonrası borunun altından bir delinme olduğunu fark etti. Gerekli müdahaleleri yapan ekipler bir yandan da borunun bulunduğu yerdeki suyu hortumların yardımıyla dışarıya boşaltıyor. Delinen borunun yerine başka bir borunun döşeneceği ve bu çalışmanın akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.

İlgili Haberler
Bu haber toplam 4796 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT