Sarıyer’de şok etkisi yaratan görüntüler

Sarıyer’de şok etkisi yaratan görüntüler
Sarıyer’de Vehbi Koç Vakfı Lisesi’nin arka tarafında ağaçların kesilerek yeni yapılan otele yol açılma görüntüleri Sarıyer’de şok etkisi yarattı.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün izniyle yapıldığı söylenen görüntülere vatandaşlar sosyal medyada büyük tepki gösterdi.  

Görüntüleri Recep Ergül ismindeki vatandaş sosyal medya hesabından paylaşarak şu notu düştü; “Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesi mezunları ve değerli sarıyerliler. Okulumuzun arka tarafındaki tepede bulunan arsasında neler oluyor bilgi vermek istedim. Biliyorsunuz ki yanımızdaki otel binasının çalışmaları hala devam ediyor. Bu İnşaat için kullanılan iş makinelerinin arsamızı ve içinde bulunan ağaçları talan ettiğini, sadece eski iki Ihlamur ve bir çam ağacının bırakıldığını, kuyuların (Sarnıç) üzerinin toprakla kapatıldığını, arazinin içinden yol geçirildiğini ve operatöre sorulduğunda ise istinat duvarı yapılacağını söylediğini, bu çalışma için birçok ağacın kesildiğini ve buna kimin izin verdiğini sorduğumuzda ise Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün ve bizim binamıza komşu eski İstanbul kulüp olarak bilinen binanın sahibinin bilgisi dâhilinde olduğunu söyledi. Ben de sizin bunları bilmeniz gerektiğini düşündüm.
Şimdi size sorum şu; Okulun önündeki otel binası hakkında ne gibi girişimler yapıldığını kimlerle ve hangi kurumlarla görüşüldüğünü bilmeden ve arkadaki okul binasındaki 3 yıldan beri yapılan değişiklikleri görmeden yöneticiler uyuyor mu mantığıyla hareket edip yazanlar çizenler ve siz değerli sarıyerliler yapılan bu talan ya da el koyma konusunda, yanımda mı ve destek mi olacaksınız, yoksa başınızı önünüze eğip gözlerinizi kapatıp kulaklarınızı tıkayıp görmezden mi geleceksiniz. Saygılar”

Bu haber toplam 14868 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT