Sarıyer’de Sivas anması

Sarıyer’de Sivas anması
Sivas olaylarının 21'inci yıldönümünde hayatını kaybeden 37 kişi Sarıyer’deki 2 Temmuz parkında anıldı.
Sivas olaylarında hayatını kaybeden 37 kişi için Sarıyer’de de anma etkinlikleri düzenlendi. Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki 2 Temmuz Parkı’nda düzenlenen anma törenlerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.
 
anmaic1-001.jpg
 
Kazım Karabekir Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinin ardından 2 Temmuz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, alanı dolduran onlarca vatandaşla birlikte 1993 yılında Sivas'ta yaşanan katliamı kınarken, yaşamını yitiren 37 kişiyi andı. Katliama ve ölümlere sebebiyet verenlerin insanlık huzurunda iktidar olamayacaklarının altını çizen Başkan Genç, "Yıllar öncesinde yaşanan katliamın, hala aklanamayan bir insanlık suçunun unutulmaması ve orada yaşamını yitiren canlarımızı yad etmek adına bu parka 2 Temmuz ismi verildi. Yaşamını yitiren her bir kişinin anısına dikilen ağaçlar inanılmaz bir şekilde ve herkesin inadına büyüyor. İnsanların birbirlerine karşı işledikleri suçun hesabı verilmeden, Allah'a inanıyoruz demenin önemi yok. Gencecik, su gibi çocukların hesabını vermeyenler bugün kendilerini iktidarın bir yerinde sanırken, insanlık huzurunda iktidar olamayacaklarının farkındalar. Yad etmek çok kolay bir ifadedir. Canlarımızı anarken, o anaların, o babaların yüreklerinde ki ateş hiçbir zaman sönmez" dedi.
 
Türküler ve şiirlerle hazırlanan programın ardından İstinye Tersane alanındaki Ramazan ekinliğine geçti. İsmail Hakkı Demircioğlu türküleri ile, Orhan Aydın ise şiirleri ile sahne alırken, Sivas'ta yaşamını yitirenlerin fotoğrafları slayt olarak gösterilerek anıldı.

Bu haber toplam 6785 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT