Sarıyer’de seçim öncesi sokaklara gübre döküldü

Sarıyer’de seçim öncesi sokaklara gübre döküldü
Sarıyer’de seçim öncesinde Akdağ Madencilik’e ait bir kamyonun dorsesinden yola hayvan gübresi dökülmesi tepkilere neden oldu.

Vatandaşlar seçim öncesi CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin imajını zedelemek için bilinçli yapıldığını düşünüyor. 

Büyükdere Mahallesi'nde 24 Mayıs Çarşamba Günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, hayvan gübresi yüklü bir kamyonun dorsesinin açılması sonucu yola gübre döküldü. Gübrenin konusundan da rahatsız olan çevre sakinleri, kamyonu durdurarak şoföre tepki gösterdi. Akdağ Madencilik şirketine ait kamyonun şoförü Ramazan B'yi, Yazıcı Sokak yakınında durduran çevre sakinleri, tepki gösterdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve zabıta ekipleri geldi. Polis ekiplerinin ifadesini aldığı şoför hakkında, zabıta ekipleri de tutanak tuttu.

Yazıcı Sokak, Topçu Karakolu Sokak ve sahil bölümünde yer alan geniş bir alanda yollar kirlendi, dökülen gübre ve kokudan çevredekiler rahatsız oldu. Sarıyer Belediyesi ekipleri ise hayvan gübresinin döküldüğü sokaklarda temizlik çalışması başlattı. Bir mahalle sakininin evinden çıkarken, hayvan gübrelerine basmamak için ayakkabılarına poşet bağladığı görüldü.

gubre3.jpeg

"Doğru düzgün evden çıkamıyoruz"

Ayakkabılarına poşet geçiren mahalle sakini Ayça Bayram, "Bütün sokaklara tezek dökülmüş, kamyon dökmüş galiba. Evde duramadık, buraya da çıkamadık. Sarıyer, Çayırbaşı her yer aynı şekilde. Başta at geçti sandık fakat kamyon dökmüş. Bugün gördüğünüz gibi dışarı böyle çıktık, ayağımıza bir şey olmasın diye, dün pantolonumuz mahvoldu. Belediye 4-5 ekip yollamış buralarda tur attılar ama kim ne için döktüyse her yer mahvolmuş. Kimse yürüyemedi, burnunu tıkayarak geçti herkes. Dünden beri evden doğru düzgün çıkamıyoruz, çıksak da bu şekilde çıkabiliyoruz. Biraz temizlenmiş ama koku hala duruyor" dedi.

"Kaç sefer yıkandı, yine de koku gitmedi"

Türkan Aktaş ise " Gübre doluydu, sokaktan yukarıya doğru çıktı ama bütün yol komple gübre oldu. Mahalleliler tepki gösterdik, kamyon kaçıp gidiyordu, yakaladılar, durdurdular. Polis geldi, zabıta geldi, ceza kestiler. Buralar kaç sefer yıkandı, yine de koku daha gitmedi. O kadar tankerler geldi yıkadı bitmedi koku. Bahçeköy’den buraya kadar hep dökmüş. Kemerburgaz’dan gelmiş, öyle dediler. Sürücü araçta tekti. Sürücüye çevredekiler, araçtan in dediler ama inmedi de aracından aşağıya" dedi.

gubre2.jpeg

"Gübre döküle döküle gidiyor"

Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman, şunları söyledi:

"Dün bize akşam saatlerinde ağır koku şikayeti geldi. Daha sonra zabıta ekipleri olay yerine gittiler. Bir kamyonla gübre taşıyan birisinin, arka kapağı açılıyor caddeye gübre döküle döküle gidiliyor. Bayağı uzun bir mesafeye dökülmüş. Topçu Karakol Sokak öyle, Sevimli Sokak öyle, Büyükdere'nin bir bölümü öyle. Bu vatandaş söylediğine göre bu gübreyi bahçesine götürmek üzere almış. Bir firmadan almış. Firma bizim haberimiz yok diyor.

Zabıta arkadaşlar gittiler buldular hakkında tutanak tuttular. İfadesini aldılar, ifadesinde kapak açıldığı iddiası var. Tutanaklar Çevre Müdürlükleri’ne iletildi. Ardından bizim Temizlik İşleri Müdürlüğü’müz şu an bile son köpüklü temizlemeyi yaptı. Ondan önce temizliği zaten yapılmıştı. Fakat ağır koku devam ettiği için şimdi kimyasallarla bir kez daha temizleniyor.

Yaklaşık 20’ye yakın temizlik işçisi 3-4 adet temizlik aracı, şu an bölgede çalışma sürdürüyor. Polis de ifadesini aldı, şu anda bu kişinin hakkında yürütülen bir soruşturma var. İfadesini de söyledim; 'kötü niyetli olmadığını söyledi', geçmişte de buna benzer çöp dökmelerle ilgili şeyler olmuştu, benzer olay yaşanmıştı."

Bu haber toplam 8719 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT