Sarıyer'de Sarıgül izdihamı

Sarıyer'de Sarıgül izdihamı
Şükrü Genç'e hesap sorup, Mehmet Deniz'i ayakta alkışlattı

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’i ayakta alkışlatan Sarıgül, Maslak ve Ayazağa ile ilgili de Şükrü Genç’i ima ederek, “Verenler verdi ama alanlar hiç itiraz etmedi, bunun hesabını çok kötü soracağım” dedi.

Kadınlarla ilgili yaptığı sosyal çalışmalarla tanınan Sarıyer’in sevilen isimlerinden Betül İstanbullu’nun Fuat Paşa Oteli’nde düzenlediği, “Kavgalı değil, kahveli siyaset” panelinin ikinci konuğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Salonun hınca hınç dolduğu organizasyonda tam bir izdiham yaşandı. CHP’li Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, CHP ilçe yönetimi ve muhtarların da büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Sarıgül, hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı, hem de Sarıyer’le ilgili çok önemli mesajlar verdi.

fotogaleri.jpg
 
Şükrü Genç’e mesaj verdi “Bunun hesabını çok kötü soracağım”
Organizasyonda Şişli’de yaptığı hizmetleri anlatan Sarıgül, söz Ayazağa’ya gelince,  “Ayazağa denilince mahvoluyorum. Bütün konsantrasyonum bozuluyor. Bir gecede Sarıyer’e verildi ya. Ama bunu alanlar da itiraz etmediler. Verenler demokrasi ayıbı işlediler, alanlar da bu ayıba sonuna kadar katıldılar. Bunun hesabını çok kötü soracağım. Bir mahalle bir ilçeye verilebilir. Afganistan’da, Uganda’da bu yapılır ama demokrasinin olduğu bir ülkede bu yapılmaz” dedi.

Sarıyerde Sarıgül izdihamı galerisi resim 3

 “Meclis üyeleriyle kardeş gibiyiz” 
Sarıgül’ün, “Bugüne kadar 15 yıldır 3 dönemdir belediye başkanlık görevini yapıyorum. Bir tek meclis üyemizle ihtilafımız olmadı. Onlarla biz abi kardeş gibiyiz. Hayat beni DSP’nin adayı yaptı o arkadaşlarımın tümü benimle beraberdi. CHP mücadelesine girdim yine benle beraberlerdi” sözleri CHP’li Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri tarafından alkışlandı.

Sarıyerde Sarıgül izdihamı galerisi resim 12

Belediye başkanı ilçe başkanına danışmadan hareket edemez
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in içeri girişinde anons eden ve Deniz'i ayakta alkışlatan Sarıgül, konuşmasında, “Bir belediye başkanı sokağını, bölgesini, meclis üyesini, muhtarlığını, ilçe başkanını yaşayacak. Bir belediye başkanı ilçe başkanına danışmadan hareket edemez. Benim siyaset anlayışımda bu olay böyledir. Bir belediye başkanı bir yere yatırım yapacaksa ilçe yönetimiyle bunu dertleşecek. Diğer siyasi ilçe başkanlarını çağıracak onlarla da görüşecek ondan sonra STK’larla görüşecek, olayı toplumsal hale getirecek. Bir belediye başkanının benim projem deme hakkı yok bizim projemiz demesi lazım. Tüm yaptığımız okullarda bu sistem  gerçekleştirilmiştir” dedi.

Sarıyerde Sarıgül izdihamı galerisi resim 6
 
“99 oyla genel başkanlığı kaybetmeseydim şimdi iktidardaydım”
CHP Genel Başkanlığını 99 oyla kaybettiğini belirten Sarıgül, “Deniz Bey’e oy veren 99 kişi bana oy vermiş olsaydı ben bugün söke söke fırtına estire estire yüzde yüz iktidardaydım. Genel Başkanlık koltukları hizmet üretme yeridir. Ben seçime girdim çok az bir oyla kaybettim bana her türlü zulüm yapıldı. Ertesi gün hemen beni partiden ihraç ettiler. Mahkemelere gittim defalarca geri döndüm tekrar ihraç ettiler. Benim suçum neydi, beni neden ihraç ettiler? Demokrasi, barış, özgürlük dedim; 25 yıldır genel başkansınız siz koltuğunuzu koruyorsunuz ben laik ve demokratik Türkiye cumhuriyetini koruyacağım dedim ve beni 4 defa ihraç etti, hala o karar orada duruyor” dedi.

Sarıyerde Sarıgül izdihamı galerisi resim 18

O milletvekillerine İstanbul’u yedirmezler
Moderatör Betül İstanbullu’nun, “Yerel seçimler yaklaştıkça bazı milletvekilleri belediye başkan adayı olmak için çaba harcıyorlar bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Sarıgül, “Oh ne güzel geleceğim, aday olacağım, kaybedersem milletvekilliğim devam edecek. Peki, o siyasi partide başka hiç kimse yok mu? Hem milletvekili olacaksın hem de belediye başkanlığına aday olacaksın. Yok, öyle yağma. Bir milletvekili belediye başkanı aday olacaksa gidecek görevinden istifa edecek sonra aday olacak. Başka türlü olmaz. Yok, öyle bir İstanbul. Öyle İstanbul’u yedirmezler” diye cevap verdi. 

Tozu dumana katacağım
“Büyükşehir belediye başkan adayı olacak mısınız?” sorusuna ise, “Mustafa Sarıgül’ün tercihi vardır. Ya tozda dumanda kalırsınız, ya da tozu dumana katarsınız. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının görevi tozu dumana katmaktır. Ya sıradan ve sürüden birisi olursunuz ya da bayrağı burca dikersiniz. Benim bu saatten sonra iki tane görevim var. Bir, ulusal bayrağımızı en yükseğe çıkarmak ikincisi de düşüncelerimizin bayrağını en yükseğe çıkartmaktır” diye cevapladı.

Sarıyerde Sarıgül izdihamı galerisi resim 1
 
Atama ve tayinle milletvekili olunmasına da karşıyım
Ben Sarıyer’in de büyük desteğiyle 1987’de önseçimle milletvekili oldum. Atama ve tayinle milletvekili olunmasına da karşıyım. Ben tamamen önseçimle milletvekili olunmasını arzu ediyorum. Demokrasi böyle bir şeydir. Genel başkanların %25 kontenjanı olmalı geri kalanı mutlaka partiye kayıtlı üyelerin katılımıyla ön seçim yapılmalıdır. Bir siyasi partiye üye olmak isteyen bir kişi de partiye değil İlçe Seçim Kurulu’na giderek üye olmalıdır. Çünkü ilçe başkanları kendilerine göre üyeler yapıyor o zaman da demokrasi olmuyor.

Sarıyerde Sarıgül izdihamı galerisi resim 19
 
Seçim akşamı Ayazağa’da olacağım
Sarıgül son olarak da, “Önümüzdeki yerel seçim gecesi saat tam 21’de Mustafa Sarıgül ve arkadaşları Ayazağa meydanda olacaktır. Ayazağa, Maslak ve Sarıyer beni milletvekili yapan yerdir. Ben ahdevefalı bir insanım. Sarıyer’i hiçbir zaman unutmam mümkün değildir. Sarıyer’in iki mahallesi de başka yere bağlanmış olsaydı ben Sarıyer için de aynı mücadeleyi verirdim” dedi. 

Bu haber toplam 6454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum