Sarıyer'de sahte reçete skandalı!

Sarıyer'de sahte reçete skandalı!
Sarıyer'deki hastanelerde sahte reçete hazırlayarak ilaç temin ederek, bu ilaçları pazarlayan bir kişi yakalandı.

Sarıyer’deki bazı hastanelerde doktor ve hastaların bilgisi dışında sahte reçete hazırlayarak ilaç temin eden ve bu ilaçları pazarladığı iddia edilen bir kişi, eczacıların şikâyeti üzerine polis tarafından ifadesi alınarak savcılığa sevk edildi.

Sarıyer Manşet Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre; Sarıyer’deki bir eczanede çalışan E.A ismindeki bir kişi İstinye Devlet Hastanesi ve Baltalimanı Kemik Hastanesi’ndeki bazı doktorların bilgisi dışında protokol numarası ve isim değiştirerek sahte reçete hazırladı. Bu reçetelerdeki ilaçları farklı bölgelerdeki eczanelerde temin ettiği belirlendi. Bu olayı fark eden eczacılar konuyu emniyete bildirdi. Şikâyet üzerine harekete geçen polis bazı kişileri gözaltına aldı. Konu üzerine SGK’nın da birçok reçete üzerinde inceleme yaptığı öğrenildi. 

İSTANBUL ECZACILAR ODASI UYARDI

Konu üzerine İstanbul Eczacılar Odası da açıklama yaparak, İstanbul genelindeki eczaneleri bu tür sahtecilikler konusunda uyardı.

Reçete sahteciliği konusunda önemli uyarılarda bulunan İstanbul Eczacılar Odası açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bazı meslektaşlarımız tarafından Odamıza yapılan bildirimlerin ardından, İstinye Devlet Hastanesi Nöroloji Bölümü ve Baltalimanı Kemik Hastalıkları EAH İç Hastalıkları Bölümünden, hastaların ve doktorların bilgisi dışında reçete düzenlendiği ve bu reçetelerin farklı bölgelerdeki eczanelerimizden temin edilmeye çalışıldığı anlaşılmıştır. 
Konu, meslektaşlarımızın azami dikkati ve gayreti sayesinde ortaya çıkarılmış olup, olayın faillerinden bazılarının Emniyet güçleri tarafından yakalanması sağlanarak savcılığa ve Odamız tarafından da SGK yetkililerine aktarılmış olup, gereken inceleme yapılmaktadır.

Siz değerli meslektaşlarımızın konuyla ilgili mağduriyet yaşamaması için; İstinye Devlet Hastanesi Nöroloji Bölümünden yazılan ve Nexium 40 mg. 28 tablet, Deltacortil 20 tablet isimli ilaçları, 
Baltalimanı Kemik Hastalıkları EAH İç Hastalıkları Bölümünden yazılan ve Januvia 100 mg. 28 tablet, Betaserc 8 mg. 30 tablet, Novonorm 1 mg. 90 tablet, Darob 80 mg. 50 tablet, Anafranil SR 75 mg. 20 tablet, İsoptin 40 mg. 30 film tablet, Seretide 50/500 mcg. Diskus 60 doz isimli ilaçları bir arada içeren reçetelerin karşılanıp karşılanmadığının kontrol edilerek, söz konusu içerikteki reçeteleri karşılayan meslektaşlarımızın ivedilikle Odamıza bilgi vermeleri önemle rica olunur. 

Ayrıca reçete işlemleri esnasında, ilaçların teslim edildiği kişinin kimlik kontrolü yapılarak, Medula ekranına teslim alan kişinin TC kimlik numarasının kayıt edilmesinin olası mağduriyetleri engelleyeceği hususunu da önemle hatırlatırız.”

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 7669 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum