Sarıyer'de Ramazan nasıl geçti?

Sarıyer'de Ramazan nasıl geçti?
Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir yazdı...
Ramazan ayını geride bıraktık. Öncelikle herkesin geçmiş Ramazan Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum.
 
Peki, Ramazan ayında Sarıyer’de neler oldu? İftarlar, sahurlar ve siyasi partilerin çalışmalarında neler yaşandı? Hangi siyasetçiler Ramazan ayını fırsata çevirdi?
 
Siyasetçilerin performanslarını değerlendirmek için özellikle Ramazan ayına şöyle bir göz atmakta fayda var. 
 
Gerek AK Parti, gerekse CHP meydanı tamamen Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bırakmış durumdaydı. CHP’yi anlamak mümkündü, ancak koskoca iktidar partisi olan AK Parti’nin, CHP’li bir başkana karşı bu kadar pasif hareket etmesine kendi teşkilatı dahi hiçbir anlam veremedi. AK Parti’deki bu durumu Sarıyerliler bile son günlerin modası olan “Olumlu muhalefet kardeşim” cümlesiyle tiye aldı.  
 
Nasıl tiye almasın, düşünsenize!...
 
- Bir tarafta her gece İstinye Tersane alanında on binlerce kişi ile birlikte “Selfie” yapan CHP’li bir başkan, diğer tarafta “olumlu muhalefet” lügatiyle siyasette yeni bir çığır açan ve her gün aynı 5-10 kişiyle fotoğraf çekip sadece facebookta paylaşarak siyaset yapan bir AK Parti!
 
- Yine bir tarafta her gün taksi duraklarında ve evlerde yüzlerce kişi ile sahur yapan CHP’li bir başkan, diğer tarafta 5-10 kişi ile lüks yatlarda kendi kendilerine sahur yapan bir AK Parti yönetimi!
 
- Yine bir tarafta Gazze için belediyenin etkinliklerini iptal eden CHP’li bir başkan, diğer tarafta Gazze için İsrail Konsolosluğu önünde ciddiyetsiz bir şekilde gülümseyerek poz veren AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleri...
 
Bunları sıralamak mümkün, ancak durumun iyi algılanması açısından şimdilik bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. 
 

Şükrü Genç iyi bir performans sergiledi

Sarıyer’de hiç kimseye yalakalık yapmadan tamamen objektif bir gazetecilik örneği sergileyen Sarıyer Manşet, yiğidi öldürüp hakkını da her zaman teslim etmiştir. Bunun iyi bilinmesini istiyorum.
 
Şükrü Genç’i en sert şekilde eleştiren ve kendisiyle defalarca mahkemede karşı karşıya gelen bir gazeteci olarak yazıyorum. Açıkça söylemek gerekirse; birkaç eksiğin dışında gerek iftar ve sahur programlarında, gerekse yapılan etkinliklerde binlerce kişiyle buluşan Şükrü Genç çok iyi bir performans sergiledi. Sürekli halkın içinde olan ve onlar gibi yaşayan bir başkan profili çizdi.
 
Şükrü Genç geçmiş yıllarda yaptığı hataların birçoğunu bu kez yapmadı. Hatta şuanda “olumlu muhalefet” prensibiyle hareket eden AK Partili meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri bile Şükrü Genç’i büyük bir hayranlıkla izledi. Şükrü Genç, her gece İstinye tersane alanında on binlerce kişi ile son günlerin modası haline gelen “Selfie” yaparken, AK Partilileri bile imrendirdi. 
Şükrü Genç böyle hareket eder ve diğer eksikliklerini de kapatırsa CHP içinde öne çıkabilir. Hatta gözle görülür bazı projelerini de hayata geçirirse 2019’un büyükşehir adaylığı için tartışmasız en önemli ismi olur. Sarıyer’deki muhalefette,  şartlar da buna oldukça uygun görünüyor. Ancak danışmanlarına ve kadrosuna çok dikkat etmesi gerekiyor. Şuanda belediye içerisinde kendisine zarar verecek isimleri görmesiyle AK Parti’nin kendisine karşı yapacağı hamleleri de engellemiş olacak. (Belediyedeki eksikleri, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve müdürlerin durumunu ve buna karşı Şükrü Genç’in yapması gerekenleri başka bir yazımda yazacağım
 

Bu eylem ise Şükrü Genç’e yakışmadı

Konumuza devam edelim…
Tabi, Genç’in Ramazan’da yaptığı bu olumlu çalışmaların dışında eksik kalan yönleri de oldu. Belki yanlış yönlendirildi. Ancak çalışmalarına gölge düşürdü. “Okyanusu geçip derede boğulmak” gibi bir durum olarak değerlendirebiliriz.
 
Belediyenin önünde yaklaşık iki aydır eylem yapan emekçileri görmezden gelmesi ise Şükrü Genç’e yakışmadı. Belediyeden geçtiğimiz 5 yıl boyunca trilyonlarca lira kazanan ve kendisini “solcu ve emekçi” olarak gösteren bir müteahhidin bu işçileri bu şekilde mağdur etmesine izin vermemesi gerekiyordu.
 
Belediye yasal olarak haklı görünebilir ancak, meydanlarda “emeği ve ekmeği” savunan bir anlayışın bu insanlara bu şekilde kulak tıkamasını hiç kimse kabul edemez.
 
Kaldı ki ihtiyacı olmayan hiç kimse de o güneşin altında aylarca beklemez. Şükrü Genç’in Ramazan ayı boyunca yaptığı en büyük hata o insanların mağduriyetini giderememesiydi.
 
Sonuç olarak eksilerini ve artılarını hesapladığımız zaman Şükrü Genç Ramazan ayını büyük oranda çok iyi değerlendirdi. Genç’in bu performansı CHP’ye büyük puan kazandırdı.
 
AK Parti İlçe Başkanlığı ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birkaç mahallede verdiği iftarla yetinerek, iktidar partisine yakışmayacak bir performans sergiledi.
 
MHP ise her yıl yaptığı mahalle iftarlarına bu yılda devam etti.

VEDAT ÖZDEMİR
SARIYER MANŞET GAZETESİ
GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Bu haber toplam 6627 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
10 Yorum