Sarıyer'de özgürlüğe olta attılar

Sarıyer'de özgürlüğe olta attılar
Sarıyer Merkez’de gerçekleştirilen “Karanlığı aşalım, özgürlüğe olta atalım” etkinliği görme engelli vatandaşları ve balık tutmayı sevenleri bir araya getirdi.
Sarıyer Belediyesi ve Altı Nokta Körler Vakfı işbirliğinde, LİONS 118T yönetim çevresi, Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu (ASOF), Rastgele Derneği, Gebzeli Amatör Balıkçılar Derneği, Oltacılar Derneği, Köroğlu Derneği katkıları ile görme engelli öğrencilere balık tutma etkinliği düzenlendi. Sarıyer Merkez’de gerçekleştirilen  “Karanlığı aşalım, özgürlüğe olta atalım” etkinliği görme engelli vatandaşları ve balık tutmayı sevenleri bir araya getirdi. 
 
gormeic2.jpg
 
Toplum farkındalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında amatör balıkçılar, görme engelli vatandaşlara olta kullanmasını ve balık tutmasını öğrettiler. Organizasyon kapsamında konuşma yapan Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük, “Ana hedefleri görme engellilerle ilgilenmek olan Lions Kulüpleri’nin, 4 sene önce başlayan bu sevdalarının dördüncüsünü gerçekleştirmekteyiz. Görme engellileri toplumla bütünleştirmek, onlara özgüvenlerini kazandırmak amacıyla buradayız. Bir tane balık tutsalar bile onların gönlü bugün heyecanla çarpıyor. Sarıyer Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Vakfımız Reşitpaşa’dadır. O yüzden Sarıyerliyiz. Bizi unutmayın. Aydınlığa giden yolu körler için aydınlatacağız” dedi.
 

“AYDINLIĞI HERKESLE BERABER YAKALAMALIYIZ”

gormeic1.jpg
Aydınlık yolunda hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Mücadelenin en büyüğünü Altı Nokta Körler Vakfı veriyor. Engelli vatandaşlarımız diyorlar ki, beni yaşamdan ayrı tutma, benim için ayrı park, özel yol yapma, benimde kullanabileceğim yol yap. Yaşam paylaşıldığında güzeldir. Tek başına insanların bir şeyler yapması mümkün değil. Yaşamı paylaşalım. Biz yaşamın içindeyiz. Vazgeçilmemesi gereken, bırakılmaması gereken, şartlar ne olursa olsun gerçekleşmesi gereken bir hedef var, o da aydınlık. Aydınlığı herkesle beraber yakalamalıyız” şeklinde konuştu. 
 
Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları, görme engelli vatandaşlarla birlikte özgürlüğe olta attılar. Lions 118T Yönetim çevresi ve Altı Nokta Körler Vakfı, Sarıyer Belediye  Başkanı Şükrü Genç’e, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’e ve Sarıyer Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Mustafa Yılmaz’a teşekkür belgesi verdiler. 
 
Etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük, LİONS 118T Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Osman Akalın, ASOF Başkanı Ömer Fatih Yerlikaya, Rasgetele Derneği, Gebzeli Amatör Balıkçılar Derneği, Oltacılar Derneği, Köroğlu Derneği yöneticileri, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyerli amatör balıkçılar katıldılar. 

Bu haber toplam 4837 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT