Sarıyer'de öğretmenler günü kutlaması

Sarıyer'de öğretmenler günü kutlaması
Sarıyerli eğitimcilerin günü Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde kutlandı.

Ülkemizin geleceği çocuklarımızı büyük bir emek ve fedakârlıkla yetiştiren eğitimcilerin günü Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde kutlandı. Öğretmenler, kendileri için düzenlenen gecede doyasıya eğlendi. Etkinlikte öğretmenlerle birlikte pasta kesen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eğitimcilere seslenerek “Hakkınız ödenmez” dedi.

Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ülkenin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerin onuruna yemek düzenledi. Geceye ev sahipliği yapan Şükrü Genç, yaptığı açılış konuşmasında, “Öğretmenler bu ülkenin geleceğidir. Hakkınız ödenmez” dedi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Sarıyer İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Sarıyer Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri ve ilçede görev yapan eğitimciler katıldı. Etkinlikte sahne alan sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel türkülere hep birlikte eşlik eden öğretmenler, gönüllerince eğlendi.

ogr4-002.jpg

ÖĞRETMENLER ÜLKENİN GELECEĞİDİR

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt,  “Öğretmenler sadece dünyaya gelmenin bir hüner olmadığını öğretenlerdir. Yeni nesil her zaman sizlerin eseri olacak. Bunun değerini çok iyi bildiğinizi biliyorum. Ülkemize, çocuklarımıza hizmet verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şehit öğretmenleri anarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü, “Yurttaşlarımızın bilimsel eğitim anlayışı ile yetişmesinde asıl olan okullardır. Okulların kurulmasında rehber, bilim ve teknik prensiplerdir. Milli Eğitim politikamızın temel taşı cehaletin yok edilmesidir. Hedef öyle kuşaklar yetiştirmektir ki daima pozitif bilimlerin temellerine dayansınlar, güzel sanatları sevsinler, düşünce terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de yeteneklerini artmış ve yükselmiş olsun. Çünkü Cumhuriyet öyle kuşaklar gerektirir. Bahçesinde çiçek yetiştiren insan çiçekten bir şey bekler mi? İnsan yetiştiren de çiçek yetiştirenin duygularıyla hareket edebilmelidir. Ancak o biçimde düşünen ve çalışan insanlar ülkelerine, milletlerine ve geleceğe faydalı olabilirler. Gerçek öğretmenler işte böyle insanlardır. Öğretmenler bu ülkenin geleceğidir.  Hakkınız ödenmez” diye konuştu.

ogr3-001.jpgogr1-002.jpgogr2-002.jpgogr5-002.jpgogr7.jpgogr6-001.jpg

Bu haber toplam 3087 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT