Sarıyer'de kulisleri hareketlendiren sorular

Sarıyer'de kulisleri hareketlendiren sorular
AK Parti Meclis Üyesi ve İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Akşahin hakkında FETÖ'den gözaltı kararı çıkması Sarıyer’de gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın talimatı ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün avukat yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock kullacısı olduğu iddiasıyla gözaltı kararı verilen Abdullah Akşahin’in haberi siyasi kulisleri hareketlendirdi. Haberin ardından AK Parti ve CHP’liler arasında yoğun telefon trafiği yaşanıyor. Abdullah Akşahin ve Hasan Dündar’ın gözaltı kararı bağlantılı olan işadamları ve siyasetçileri de tedirgin etti.

Meclis üyeliği düşecek mi?

AK Partililer bir taraftan şok yaşarken diğer taraftan meclisteki yeni durumun hesabını yapıyor. Normalde meclis üyeliğinin düşmesi durumunda yerine yedek meclis üyesi olan Ahmet Yayla’nın gelmesi gerekiyor. Ancak kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadığı için şu anda Abdullah Akşahin’in meclis üyeliği devam edecek.

AK Parti’de Akşahin hesabı

AK Parti grubu farklı bir yol arıyor. Bu da Belediye Meclis Kanunu’nun 29. maddesine dayanarak Akşahin’in üyeliğini düşürmenin hesabını yapıyor. Bu maddeye göre; normal olarak özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşime katılamayanların üyeliği savunmasının ardından meclis kararı ile düşürülüyor. Bunun için tüm toplantılarda rutin olarak “Meclis toplantılarına katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılması” yönünde önerge veriliyor.  AK Parti grubu CHP’lilere 3 toplantı boyunca bu şekilde önerge verilmemesi için öneride bulunacak. Ardından meclis kararı alınacak.

İşte o madde
Meclis üyeliğinin sona ermesi
 MADDE 29. — Meclis üyeliği, ölüm ve istifa durumunda kendiliğinden sona erer. Meclis
üyeliğinden istifa dilekçesi belediye başkanlığına verilir ve başkan tarafından meclisin bilgisine
sunulur.
- Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan
toplantıların yarısına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam
sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir.
- Belediye meclisi üyeliğine seçilme yeterliğinin kaybedilmesi durumunda, valinin bildirmesi
üzerine Danıştay tarafından üyeliğin düşmesine karar verilir.

İki isim de Sedat Özsoy’un avukatlığını yaptı

Öte yandan Abdullah Akşahin ve Hasan Dündar hakkındaki gözaltı kararı Sarıyer’deki birçok işadamı ve siyasi çevreyi de tedirgin etti. Gözaltı kararı verilen iki isimde eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy’un avukatlığını yapıyordu. Abdullah Akşahin en son Sedat Özsoy’un kum ocağı ile ilgili davasında avukatlığını yapıyordu.  

Öte yandan son dönemde Akşahin’in Sarıyer’de AK Parti’de etkin olması için büyük çaba harcayan AK Partili belediyelerden iş alan bir işadamının da gözaltında bulunan Hasan Dündar’la birlikte çok sayıdaki yurtdışı gezilerine birlikte katıldığı iddia ediliyor.

DEVAMI GELECEK

Bu haber toplam 6215 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum