Sarıyer’de kar kalınlığı 50 cm’yi geçti 

Sarıyer’de kar kalınlığı 50 cm’yi geçti 
Yoğun kar yağışı İstanbul’u etkisi altına alırken, Sarıyer’de kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 cm’yi geçti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ilçelerde karla ilgili son durumda Sarıyer’de kar kalınlığı bazı mahallelerde 50cm’yi geçti.

SARIYER BELEDİYESİ EKİPLERİ KARLA MÜCADELE EDİYOR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in bizzat kendisinin koordine ettiği ekipler iş makineleriyle ilçe genelince çalışmalarını sürdürüyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada; “Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız ve fırtına ile birlikte devam ediyor. Başta ana arterler olmak üzere ulaşımı zorlaştıran kar yağışı karşısında tüm ekiplerimiz ve iş makinelerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Önceliğimiz ana arterlerin, toplu ulaşım yollarının, itfaiye, emniyet ve BEDAŞ'ın talep ettiği yolları açık tutmaktır.  Yoğun kar yağışı sebebiyle ara sokaklara müdahale yağışın durması ile başlayacaktır. Acil bir sağlık sorunu olan veya diyalize gitmesi gereken hastalar için 444 1 722'yi arayabilirsiniz. Vatandaşlarımızdan ricamız özel araçları ile dışarı çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmalarıdır” denildi.

sariyer-kar-1.jpg

EK SEFERLER KONULDU

İBB, metronun saat 06.00'a kadar yolcu taşımaya devam edeceğini belirtirken metrobüs hattı için ek seferler konulduğunu kaydetti.

sariyer-kar-2.jpg

KAR KALINLIKLARI

Sarıyer’de saat 17:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle belirtildi:
Sarıyer’de 45 cm
Zekeriyaköy: 50 cm 
Maslak: 40-45 cm

Bu haber toplam 15269 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT