Sarıyer’de 'Kadına Şiddete Hayır' eylemi

Sarıyer’de 'Kadına Şiddete Hayır' eylemi
Sarıyer’deki sivil oluşum, Muğla’da öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in için Atatürk Anıtı’nın önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Sarıyer’de toplanan Sivil Oluşum üyeleri, “Kadına Şiddete Hayır” eylemi düzenledi. Sarıyer Merkez’deki Atatürk Anıtı’nın önünde basın açıklaması yapan grup şiddetin önlenmesi için siyasilere de önemli mesajlar verdi.

Kadın cinayetlerindeki artış baskıcı sistemin sonucudur

Sivil Oluşum basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Sarıyerliler, Kadın cinayetleri devam ediyor. Özgecan, Emine Bulut, Münevver Karabulut, Şule Çet ve binlerce kadın gibi gencecik bir kadın daha, Pınar Gültekin de bir erkek tarafından, uydurulmuş bir gerekçeyle katledildi.

Kadın cinayetlerindeki bu artış, erkek egemen, baskıcı sistemin bir sonucudur.

Sadece kadınlar değil, toplumsal yaşamda zayıf görülen herkes şiddete kurban ediliyor. Kaçırılan, şiddete, tacize maruz kalan, tecavüze uğrayan çocuklar, yoksulluk nedeniyle okula gidemeyip işe giden, iş cinayetine kurban giden çocuklarımızın da haberleri yüreklerimizi parçalıyor.

Sokağımızı paylaştığımız hayvanlar da şiddete maruz kalıyor. Kesilen, ezilen, yakılan, para ile vurulan hayvan manzaraları bizi mahvediyor.

siddet-ic1.jpg

Böyle bir toplumsal düzeni haketmiyoruz.

Gelin birlikte sesimizi yükseltelim.

Başka cinayetlerin işlemesini engel olmak için mücadele edelim.

Daha ne kadar bu acıları yaşayacağız?

Ülkeyi yönetenler, başta iktidar sahipleri olmak üzere tüm siyasal partiler, siyasal liderler. Birbirinize bağırarak, bu kaba, bu yaralayıcı üslubunuzu derhal terkedin. Şiddet dili kullanmayın. Herkesin kendisini eşit ve özgür hissettiği bir ülke istiyoruz. Siyasilerin yarattığı gerilimin faturasını canımızla ödemekten bıktık.

Kadına, çocuğa, hayvanlara eziyet edilmeyen, herkesin eşit ve özgür olduğu, herkesin can ve mal güvenliğinin güvence altında olduğu, gençlerin gelecek endişesinin olmadığı, esnafın, işçinin, çiftçinin, memurum ve tüm emeklilerin refah içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.

Ya sesimize kulak verirsiniz, ya da bu sese kulak vermeyenleri biz tarihe havale ederiz...

Hepinizi bu şiddet sarmalını kırmak için daha da duyarlı olmaya, daha da örgütlemeye davet ediyoruz.

siddet-ic2.jpg

Bu haber toplam 19010 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT