Sarıyer’de kaç öğrenci Kur’an-ı Kerim dersini seçti?

Sarıyer’de kaç öğrenci Kur’an-ı Kerim dersini seçti?
Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz; Sarıyer'deki öğrencilerin seçmeli din dersleri tercihlerini rakamlarla açıkladı.

Sarıyer Müftülüğü'nün ev sahipliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Sarıyer’de bulunan İmam-Hatip Lisesi Müdürleri, Meslek Dersleri Öğretmenleri, ortaokul ve liselerde Kur’an-ı Kerim, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Peygamberimizin Hayatı derslerine giren Öğretmenler ile Sarıyer Hakîm Evinde birlik ve beraberliği, kaynaşmayı ve motivasyonu artırmak amacıyla iki kurum arasında bir toplantı gerçekleştirildi.

Biz tehdit olan değil, teklifi olan bir ümmetiz

“Bu programın belli formatının olmadığını , bir kaynaşma ve tanışma imkanı bulduğumuz istişare toplantısı olduğunu ve sonucunda da hayırlı ve bereketli kararlar çıkması temennisinde bulundu.İlçe Müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU bu vazifelerin İlahiyatçılar, Din görevlileri, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar olarak mahallelerimiz dertleriyle dertlenmemiz gerektiğini, dini ve sosyal sorunları tespit ederek bunlarla ilgili çözüm bulmak, programlar yapmak üzere İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı olarak hazır olduğunu ifade etti.  Müftü Kadıoğlu ; bazı değerlerimizi kaybettiğimizi , mesala Ümmet olma şuurumuzun ve bilincimizin kaybolduğunu ‘’şahit olan bir ümmet’’ olma şuurumuzu kaybettik. İnsanlığa tehdit olan değil, İnsanlığa teklifi olan bir ümmettik biz , ama bu teklifin me olduğunu bilemez olduk. Biz ”İnsanlık iyi nedir diye bir tereddüte düştüğünde Müslümanlara bakmalıydı, İnsanlık kötü nedir diye bir tereddüte düştüğünde Müslümanlar kötüyü nasıl algılıyor diye bize bakmalıydı. Dolayısıyla biz tehdit olan değil, teklifi olan bir ümmetiz” dedi.

Sarıyer’de 1 yıllık müftü olduğunu ve kendisine göre tespitleri olduğunu söyleyen  Müftü Kadıoğlu , Sarıyer’ in önemli ve kıymetli bir ilçe olduğunu ve burada İlahiyatçılardan iyilik adına çok şey beklendiğini belirtti. Müftü Kadıoğlu İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak okullarda ki eksik olan kütüphanelerin tamamlanması ve mescidi olmayan okullara mescit yapılması konusunda gereken desteği verebileceğini, ayrıca din görevlileri olarakta okullarda meslek dersleri öğretmen eksiklerini tamamlama konusunda gücümüz nispetinde gönüllü olduğunu dile getirdi.

Sarıyer’de kaç öğrenci Kur’an-ı Kerim dersini seçti

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim TAHMAZ da bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Müdürü Tahmaz gündem konusu olan ve süreli olan seçmeli dersler konusunun önemine değinerek istatistikî bir bilgi paylaşımı ile başladı. Bu istatistiğe göre “Sarıyer ilçesinde 53.500 öğrenci vardır, 215 kurumda bulunan bu öğrencilerin 2.394’ü 5. Sınıfta, Kur’an-ı Kerim seçen öğrenci sayısı 409’ dur. Buda öğrencilerin %17 sine takabül ettiğini bildirdi. Peygamberimizin Hayatını seçen öğrenci öğrenci sayısının 147 olduğunu ve bununda %6 olduğunu,Temel Dini Bilgiler Dersini seçen öğrenci sayının 191 olduğunu buda %8 olduğunu bildirdi. Liselere bakıldığında ise; 9.sınıf öğrenci sayısı 2.846 Ku’an-ı Kerim’i seçen öğrenci sayısı 284 öğrenci %4, Peygamberimizin Hayatı Dersini seçen 320 öğrenci %11, Temel Dini Bilgiler Dersini seçen 287 öğrenci oranı %10 olduğunu bilgisini verdi.

Milli Eğitim Müdürü TAHMAZ, görevimiz ve mesleğimiz gereği diğer öğretmenlerimize göre bu konuda daha çok sorumluluk sahibi olduklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim TAHMAZ sözlerini bu konuda daha gayretli ve hassas davranılması gerektiğini vurguladı.

Bu haber toplam 3963 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT